Crna kronika

U isušenom koritu Drave pronađena nekativna ručna bomba M75

Policija apelira na građane da oružje ne ostavljaju okolo, već da ga predaju u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija"

U subotu 28. srpnja u 8.55 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu, u isušenom djelu korita rijeke Drave građanin je primijetio eksplozivnu napravu, te je odmah pozvao policijske službenike.

Na mjestu događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske je utvrdio da se radi o neaktiviranoj eksplozivnoj ručnoj bombi M75. Ista je izuzeta i sigurno pohranjena do njezinog sigurnog uništenja, javljaju iz PU varaždinske.

Podsjećamo građane da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna!

Nadalje, građanima i ovom prilikom savjetujemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da nazovu policiju na  broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći se  posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka, apeliraju iz policije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close