IzdvojenoLokalnoMeđimurska županijaVijesti

U Međimurju četiri osobe pozitivne na koronavirus, najavljeno otvaranje tržnica!

Novozaražena osoba je bliski kontakt jedne od zaraženih osoba

Stožer civilne zaštite Međimurske županije dao je obavijest kako je u Međimurju u ponedjeljak, 06.travnja još jedna osoba zaražena virusom COVID-19.

Uz jednu ozdravljenu osobu tako ih je sada ukupno četvero zaraženih. Novozaražena osoba je bliski (obiteljski) kontakt jedne od zaraženih osoba, tako da je u Međimurskoj županiji od ukupno četiri zaražene osobe, troje iz iste obitelji.

– Do sada je obavljeno ukupno 98 testiranja. Tijekom nedjelje obavljeno je 13 testiranja, 12 su negativna i 1 pozitivan. Sretna okolnost je i ta da je drugozaražena osoba koja je hospitalizirana na Odjelu infektologije Županijske bolnice Čakovec dobrog općeg stanja te su prvi kontrolni nalazi pokazali negativni test na korona virus. No, da bi osoba ozdravila potrebna su dva uzastopna negativna nalaza. U ovom trenutku hospitalizirano je ukupno dvoje pacijenata koji su stabilno, odnosno nisu na respiratoru – kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Tijekom vikenda 391 mjera samoizolacije

– Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije radi na utvrđivanju svih potencijalnih kontakata te će se tijekom dana testirati i ostali članovi obitelji. Od grupe osoba koje su stigle avionom u Zagreb, također se nalazi troje naših sugrađana. Svi su testirani, nalazi su negativni, a oni će biti 14 dana u samoizolaciji – istaknula je specijalistica epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Višnja Smilović.

Tijekom vikenda, policijska uprava Međimurska izdala je ukupno 391 mjeru samoizolacije. U ovom trenutku na području Međimurske županije aktivno je 1278 mjera samoizolacije.

Voditelj Službe za granicu Policijske uprave međimurske Krunoslav Fekonja dao je preporuku građanima je na snazi zabrana održavanja svih javnih događaja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu.

– Kako se približava Uskrs i s njime povezano paljenje vuzmenki, a sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, molim sve da se suzdrže od javnog okupljanja i od paljenja vuzmenki, kako bi se izbjegle nepotrebne neugodnosti – poručio je.

Načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec istaknuo je kako će se ponovno otvoriti tržnice no postojat će stroga pravila o načinu rada, držanja socijalne distance i uvjeta koje tržnica mora zadovoljiti.

– Temeljem uputa Nacionalnog Stožera civilne zaštite, koji se očekuje tijekom ponedjeljka, dat će se mogućnost općinama i gradovima koje su do sada imale tržnice na svom području da osiguraju sve uvjete i, ukoliko to čine, dobit će dozvolu za rad tržnice – rekao je.

Tags

Povezani Članci

Close