Lokalno

U Muzeju planinarstva Ivanec predstavljen rad Sekcije mladeži Planinarskog kluba Ivanec

Prvi službeni izlet sekcija mladeži PK Ivanec organizirala je 9. siječnja 2011. na vrh Ivanščice

U sklopu Planinarskog tjedna povodom obilježavanja 10-obljetnice svoga postojanja u srijedu navečer je Planinarski klub Ivanec u Muzeju planinarstva održao prezentaciju pod nazivom „10. godina mladih planinara Planinarskog kluba Ivanec“.

Uvodni dio podnio je Tomislav Friščić, predsjednik PK Ivanec, a zatim su uz  video prezentaciju, o Sekciji mladeži govorili Vesna Vitez, Damir Jagić, Tomislav Gotić i  Ankica Gotić.

Također, sudjelovale su i mlađe planinarke i planinari koji su govorili o svojim utiscima, te polaznici Male planinarske škole koja je održana 2011. i 2012. godine.

Prvi službeni izlet sekcija mladeži PK Ivanec organizirala je 9. siječnja 2011. na vrh Ivanščice uz pratnju vodiča i voditelja sekcije i roditelja djece.

Tijekom proteklih 10 godina planinarilo se po Hrvatskom zagorju, Velebitu i to na Zavižan, Gromovaču, Premužičevom stazom do Alana, po Gorskom Kotaru sa usponom na Risnjak, Klek, Snježnik i na mnogobrojne druge vrhove.

Sekcija mladeži danas broji 155 članova a uz OŠ Ivanec, Klenovnik, Kamenicu, Donju Voću,  2019. pridružila su se djeca iz OŠ Maruševec, OŠ Višnjica i OŠ Bednja.

Marijan Friščić

Foto: Marijan Friščić

U muzeju planinarstva će se danas, u četvrtak s početkom u 19 sati održati svečana sjednica, podjela priznanja i zahvalnica uz sudjelovanje gostiju.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close