SvijetVijesti

U našoj se blizini otvara ogromna Njemačka tvornica vrijedna 160 milijuna eura: Proizvodit će se pogonski sistemi za električna vozila

Njemačka firma dolazi u Pančevo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na Prvoj televiziji najavio je da će se iduću srijedu u Pančevu otvoriti ZF-ova tvornica za proizvodnju pogonskih sistema za električna vozila. 

Njemačka firma dolazi u Pančevo s investicijom od 160 milijuna eura.  “Ta tvornica je velika stvar za Srbiju i donijet će ogromne rezultate! Otvaranjem novih radnih mjesta ostaje više novca za lokalnu samoupravu, a građani će moći dobro da žive”, rekao je prigodno Vučić.

“Njemačka kancelarka Angela Merkel mi je čestitala kad smo uspeli da dovedemo tu tvornicu. Mate Rimac je rekao da je Hrvatska izgubila trku sa Srbijom komentirajući dolazak te tvornice”, rekao je Vučić za Prvu televiziju.

Naveo je da će još neke od najpoznatijih njemačkih kompanija graditi svoje pogone u Srbiji. Predsjednik Vučić najavio je da bi izgradnja metroa u Beogradu mogla početi krajem 2020. 

“Od početka radova, bit će potrebno četiri do četiri i po godine da se izgradnja metroa završi”, rekao je Vučić. Nije govorio o potencijalnim izvođačima radova i naveo je da se čeka dogovor Kineza i Francuza.

Tek tada, kada budemo imali metro, ćemo moći riješiti problem gradskog prometa”, rekao je Vučić. Rekao je i da će ove godine rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u ovoj godini svakako biti 3,5 posto, koliko je i planirano, a da će rast narednih godina biti od 4,5 do pet posto, piše poslovni.

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close