Crna kronikaVijesti

U obiteljskom domu preminuo poznati varaždinski kirurg Anđelko Koprek!

Bit će pokopan na varaždinskom groblju, u ponedjeljak, 2. rujna, u 13:15 sati

U četvrtak navečer u svom je domu iznenada preminuo dr. Anđelko Koprek, istaknuti Varaždinac i cijenjeni kirurg na ovim prostorima.

Rođen je 25. kolovoza 1953. u Varaždinu, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Medicinski fakultet završio je u Zagrebu, specijalizirao opću kirurgiju i završio postdiplomski studij iz kirurgije. Radio je kao liječnik 40 godina, a u Općoj bolnici Varaždin punih je 20 godina bio voditelj djelatnosti za kirurške bolesti. Prošle je godine otišao u mirovinu, a u intervjuu jednom od lokalnih tjednika izjavio je kako odluka o umirovljenju nije došla iznenada te da je o tome promišljao nekoliko godina.

Bilo mi je ponuđeno da radim i dalje, ali za mene je to nepotrebno i štetno. Dosta sam se naradio tijekom 40 godina i svaki liječnik je u stresu kad prijeđe portu, naročito kirurg. Varaždinska bolnica bez mene može, ima puno mladih liječnika kojima treba pružiti priliku da se dokazuju – rekao je tada Anđelko Koprek i dodao:

– Moram spomenuti i da sam imao sreće što sam uvijek surađivao s iznimnim medicinskim sestrama. Mladim liječnicima je danas mnogo lakše nego je nama bilo jer se mogu mnogo više i lakše educirati, no rad je ključ uspjeha i kirurgija se može naučiti.

U vrijeme njegova upravljanja varaždinskom Kirurgijom intenzivno se govorilo o njezinoj dogradnji. Tako je već tada bila planirana izgradnja nove zgrade koja je obuhvaćala izgradnju objedinjenog hitnog bolničkog prijema, izgradnju dnevne bolnice, jedinice intenzivnog liječenja i centralnog operacijskog bloka. Dio tih planova sad se i realizira i to novcem iz fondova Europske unije.

Doktor Anđelko Koprek gotovo cijeli svoj život posvetio je pacijentima. Tijekom četiri desetljeća izveo je brojne operacije, a prošle godine i desettisućitu laparoskopsku operaciju u varaždinskoj bolnici.

Nekoliko je godina bio vijećnik u varaždinskom Gradskom vijeću, a osim što je tijekom života dobio brojna priznanja za svoj rad, odlikovan je i Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski.

Posljednji ispraćaj dr. Anđelka Kopreka biti će u ponedjeljak 02. rujna u 13.15h na varaždinskom groblju.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close