Crna kronikaVijesti

U Obiteljskom romskom centru u Kuršancu obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Djeca naučila štošta novo!

Generalna skupština Ujedinjenih naroda, sada već davne 1987. godine, proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama želeći sveukupnu javnost upozoriti na taj gorući problem, a sve s ciljem jačanja svih struktura i institucija koje doprinose smanjenju zlouporabe droga i time grade buduće društvo kao društvo bez droga.

Jučer (26. lipnja 2019.), tijekom prijepodnevnih sati u Obiteljskom romskom centru u Kuršancu održana je preventivna akcija u suradnji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Školskih preventivnih programa, Dječjeg vrtića “Pirgo“, Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca i Policijske uprave međimurske, kojom je obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga.

Pošto je sve preventivne aktivnosti poželjno i važno provoditi od najranije životne dobi, kroz nacionalni projekt Zavoda za javno zdravstvo pod nazivom “Živjeti zdravo“, održala se ova preventivna akcija. Mnogobrojni volonteri u parku za djecu uključenu u rad Dječjeg vrtića “Pirgo“, kroz igru i kretanje predstavili su razne aktivnosti koje doprinose pravilnom rastu i razvoju najmlađih uzrasta.

Za sve ostale posjetitelje pripremljeni su edukativni materijali, a omogućen im je i izravni kontakt sa stručnjacima koji se bave prevencijom kažnjivih ponašanja vezano na zlouporabu droga, odnosno stručnjacima koji se bave tretmanom problema ovisnosti.

Poznato je da je uz rad s ovisnicima i njihovo liječenje, neizostavni dio borbe protiv zlouporabe droga, edukativni preventivni rad s mladima, njihovim roditeljima i cjelokupnom javnošću na usvajanju znanja o štetnosti sredstava ovisnosti i usvajanja zdravih stilova života. Svakako, uz nacionalni preventivni projekt Ministarstva unutarnjih poslova, “Zdrav za 5”, kojeg Policijska uprava međimurska u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije provodi već dugi niz godina, i ova akcija zasigurno će u preventivnom smislu doprinijeti suzbijanju zlouporabe droga.
 
Preventivnu akciju između ostalih svojom prisutnošću podržala i zamjenica župana Međimurske županije, Sandra Herman, ali ovom prilikom, u ulozi predsjednice Povjerenstva  za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije.

Tags

Povezani Članci

Close