LokalnoVijesti

U Općinu Vidovec stiglo 100 000 kuna iz Ministarstva kulture: Eto za koje projekte!

Načelnik Hranić zahvalan i sretan!

8.svibnja je u prostorijama Općine Vidovec  vlč. Alojzije Pakrac s predstavnicama Ministarstva kuture potpisao Ugovor  za projekt obnove Crkve sv. Antuna Padovanskog u Tužnom.  Potpisivanju ugovora nazočio je i općinski načelnik Bruno Hranić.

Investicija koja uključuje izmjenu poda  procijenjena je na 189.250 kuna, a  iz Ministarstva kulture odobreno je 100.000 kuna bespovratnih sredstava. Rezultat je to iznimno dobre suradnje vlč. Pakraca i općinskog načelnika Brune Hranića te Konzervatorskog odjela u Varaždinu.

Ovo je već druga investicija  koja je u suradnji Općine Vidovec i vlč. Pakraca uspješno prijavljena na natječaj Ministarstva kulture. Prošle je godine za izmjenu stolarije na Crkvi  sv. Antuna Padovanskog odobreno 80.000 kuna  bespovratnih sredstava. Osim Ministarstva i Općina Vidovec redovito ulaže u obnovu Crkve u Tužnom pa su tako  u posljednjih nekoliko godina   postavljeni opločnici ispred Crkve u vrijednosti preko 35.000 kuna te je izmjenjeno krovište u vrijednosti 70.000 kuna.

Načelnik  Hranić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom obnovom te je istaknuo važnost očuvanja sakralnih objekata jer su oni dio kulturne baštine Vidovca i njegovih mještana.

Tags

Povezani Članci

Close