LokalnoVijesti

U Osnovnoj školi Sveti Ilija, „Neuredna zlatokosa” učenike podučavala odgovornom postupanju s otpadom

Kazališni amateri Komedijaši, na sudjelovanje u predstavi animirali učenike

U općinama Sveti Ilija, Jalžabet i Gornji Kneginec, do kraja travnja provodi se projekt „Edukacijom i informiranjem do održivog gospodarenja otpadom”, kojeg s nešto više od 392 tisuće kuna sufinancira Europska unija sredstvima Kohezijskog fonda.

Privodeći završetku cjelokupni program i za učenike Osnovne škole „Vladimira Nazora” iz Svetog Ilije provela je u utorak, 16. travnja, izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

Nešto više od 230 učenika i razredne i predmetne nastave, o sprečavanju nastanka otpada i odgovornom postupanju s otpadom učili su kroz predstavu/igrokaz „Neuredna zlatokosa” koju je pripremila i na scenu postavila amaterska Kazališna družina „Komedijaši” Kulturno-umjetničke udruge iz Stažnjevca.

Predstava je interaktivna, s fabulom „zamotanom“ u zabavnu priču u kojoj glumci cijelo vrijeme komuniciraju s osnovnoškolcima, prenoseći im pritom na ležeran način ciljane poruke o odgovornom odlaganju otpada.

„Neuredna Zlatokosa” kraljevna je koja dane provodi u dvorcu bez vratiju, te sav otpad i smeće kroz prozor „odlaže” u prirodu i obližnje „jezerce”. Kad Gradski komunal shvati da dvorcu nisu isporučeni spremnici za otpad u izvide šalje svoja dva djelatnika, Brunu i Juru. Upravo oni cijelo vrijeme komuniciraju s osnovnoškolcima, prenoseći im pritom na ležeran način ciljane poruke o odgovornom odlaganju otpada. Budući da se i „princ” ne želi vezati za neurednu kraljevnu, Zlatokosa u pomoć pri čišćenju otpada iz prirode poziva okupljene osnovnoškolce. Na kraju i sve smeće završi tamo gdje i treba, staklo u zelenom spremniku, papir u plavom, baterije u crvenom, plastika u žutom, a metal u sivom spremniku za otpad.”

Osnovnoškolci škole iz Svete Ilije aktivno su sudjelovali u cijeloj predstavi, te na kraju „Komedijaše” nagradili snažnim pljeskom.

 

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close