HrvatskaIzdvojeno

U Šibeniku pretučen vatrogasac, reagirala Hrvatska vatrogasna zajednica: “Vatrogasci su po prirodi svog posla izvrgnuti opasnostima, ali je nedopustivo da još moraju biti u strahu od nasilnih osoba.”

Vatrogasac je zadobio teške tjelesne ozljede

S noći sa 7./8.kolovoz, za vrijeme trajanja koncerta zabavne glazbe u Šibeniku dogodio se nemili ogađaj. Naime, skupina nasilnika pretukla je vatrogasca koji je te večeri bio na dežurstvu, samo zato jer je nepoznatoj djevojci htio pomoći.

Kako prenosi portal ŠibenikIN, jedna je djevojka u sitnim satima prišla 36-godišnjem djelatniku Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te mu rekla da je maltretiraju neki muškarci te da joj je ukradena torbica.

On ju je uputio policiji te ju je odlučio otpratiti do ophodnje, a dok ju je vodio napala ga je skupina nasilnika te su mu nanijeli teške tjelesne ozljede.

Hrvatska vatrogasna zajednica: “Nijedna situacija se ne smije rješavati nasiljem u bilo kojem obliku.”

Zgroženi događajem i napadom na svojeg kolegu, javnosti se u priopćenju obratila i Hrvatska vatrogasna zajednica koji sa zgražanjem osuđuju ovaj napad.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

U noći 7. na 8. kolovoza za vrijeme obavljanja profesionalne dužnosti na vatrogasnom osiguranju koncerta napadnut je vatrogasac (36) iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenik. Vatrogascu su nanesene teške tjelesne ozlijede, zbog kojih je zadržan na bolničkom liječenju.

Hrvatska vatrogasna zajednica sa zgražanjem osuđuje ovaj napad, kao i svaki drugi oblik nasilja prema svim građanima, a posebno prema pripadnicima žurnih službi, čiji je posao zaštita ljudi i imovine.

Hrvatska vatrogasna zajednica obraća se javnosti s namjerom da kroz jasnu i nedvosmislenu osudu ubuduće spriječi ovakve i slične nasilne događaje. Nijedna situacija se ne smije rješavati nasiljem u bilo kojem obliku. Vatrogasci su po prirodi svog posla izvrgnuti opasnostima, ali je nedopustivo da još moraju biti u strahu od nasilnih osoba.

Ozlijeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost.

Tags

Povezani Članci

Close