IzdvojenoNajaveVaraždinska županija

U subotu Županijska smotra Dani kruha: dođite na Franjevački trg i degustirajte proizvode vrijednih učenika

Učenici će predstaviti tradicijska jela svojega kraja, od različitih vrsta kruha i drugih pekarskih proizvoda, pa sve do kolača i namaza

Županijska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje bit će održana  U SUBOTU, 20. LISTOPADA 2018., OD 9 DO 13 SATI, FRANJEVAČKI TRG, 42000 VARAŽDIN.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine u listopadu s ciljem zahvale za sve plodove, radosti, uspjehe i darove tijekom godine.

Na Županijskoj smotri će sudjelovati 36 školskih ustanova, od čega 29 osnovnih škola, šest srednjih škola i Centar za odgoj i obrazovanje Pahinsko Ivanec.

Učenici će predstaviti tradicijska jela svojega kraja, od različitih vrsta kruha i drugih pekarskih proizvoda, pa sve do kolača i namaza.

Smotra će početi povorkom sudionika od Franjevačkog trga do Varaždinske katedrale, gdje će u 9 sati biti služena sveta misa zahvalnica. Nakon mise povorka će se uputiti na Franjevački trg, gdje u 10:15 sati počinje svečanost otvorenja uz prigodni program koji će izvesti učenici Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan, koja je domaćin ovogodišnje Smotre.

Pozivamo sve građane Varaždinske županije da u subotu prijepodne dođu na Smotru i degustiraju proizvode koje su pripremile vrijedne dječje ruke uz vodstvo učitelja i nastavnika.

Tags

Povezani Članci

Close