BlogIzdvojeno

U svojim prekrasnim stihovima ostavio je nadu slomljenim srcima – zauvijek

Vjeruj u ljubav

Velika je stvar biti umjetnik. Podrediti svoj život nečemu za što nisi siguran da će biti prihvaćeno kod drugih. No postati, glazbenom legendom, koja je obilježila mnoge živote zaista jest samo po sebi umjetnost.

Oliver Dragojević koji je bio jedan od najkvalitetnijih umjetnika glazbene scene ovih prostora utjecao je, svojom glazbom i na mene. Njegov jedinstven izričaj me zaista ostavio bez daha.

Ne, ne to nisu bile klasične ljubavne pjesme. Ono što me se dojmilo kod Olivera je, njegova beskrajna potraga za ljubavlju. A kako ju je prikazivao bilo je nevjerojatno. Ljubav je u njegovim stihovima poprimila nove dimenzije besprijekornosti, duhovnosti i ostala je takvom do zadnjeg daha. Ako sam od nekog kroz pjesme voljela slušati o ljubavi i njenoj savršenosti, onda je to bilo od Olivera.

Vječna inspiracija

Potaknuo je i pokrenuo mnoga srca, ostavljao nadu slomljenim srcima u svojim zauvijek prekrasnim stihovima. No najviše mi se sviđalo, kod njega, što je zaista pokušao živjeti ono što je pjevao. Zaista se trudio biti na tom putu ljubavi, pa bila ona uzvraćena ili ne. Stihovi prepuni iskrenosti i dobrote su zaista ono što nam fali ponekada u životu, a on je odlučio ogoliti svoju dušu i biti iskren i pristupačan.

I to je zaista umjetnost, biti iskren prema sebi i imati mogućnost ogoliti sebe i svoju dušu pred milijunima ljudi. Biti ono što jesi u svako doba dana ili noći, voljeti život i sebe punim plućima. To je umjetnost, biti uvjeren da je ljubav najvrjednije blago ljudskog postojanja i približiti svoja iskustva ili ideale u ljubavi kroz svoj rad. Da, kroz njegove stihove se može mnogo toga naučiti. Kako voljeti bez zadrške, kako ljubav može biti lijepa, čak i kada nije uzvraćena, kako ljubav caruje i postoji u svima nama i čeka da je oslobodimo.

p.s.” …vjeruj u ljubav, ne živi bez nje…”
Hvala Oliver i neka ti duša pleše u svjetlosti..
#budi_cool_i_voli
#vjeruj_u_ljubav
#jer_ljubav_je_sve

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

Tags

Povezani Članci

Close