IzdvojenoVaraždinska županijaVijesti

U Varaždinskoj županiji koronavirusom zaražena još jedna osoba: Testirana preventivno prije operacije!

- Upravo ovaj posljednji otkriveni slučaj pokazuje koliko je bitno preventivno testirati i na taj način štititi najosjetljivije sustave-

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj osobi srednjih godina koja ne pokazuje nikakve simptome, a zaraza koronavirusom utvrđena je prilikom preventivnog testiranja prije planiranog operativnog zahvata u Općoj bolnici Varaždin.

Upravo ovaj posljednji otkriveni slučaj pokazuje koliko je bitno preventivno testirati i na taj način štititi najosjetljivije sustave, bolnički i sustav socijalne skrbi, odnosno njihove korisnike i zdravstveno osoblje. Samo jučer je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije analizirao 112 uzoraka, što također potvrđuje koliko je važno bilo osigurati tu uslugu u samoj županiji i provoditi testiranja neovisno od Zagreba – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

S obzirom da kod posljednje zaražene osobe trenutno nije poznat izvor zaraze, polazi se od lokalne transmisije.

Ukupno je ovo četvrti aktivni slučaj zaraze koronavirusom na području Varaždinske županije, a budući da dvije osobe imaju blagu kliničku sliku, a druge dvije osobe su bez simptoma, nijedna od njih nije na bolničkom liječenju nego su izolirane kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa Opće bolnice Varaždin.

Pod mjerom obavezne samoizolacije na području Varaždinske županije trenutno se nalazi 28 osoba.

Sveukupno je od početka pojave koronavirusa u našoj županiji evidentirana 51 zaražena osoba te još 7 osoba statistički zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close