IzdvojenoVijesti

U Varaždinskoj županiji štrajk škola nastavlja se i sutra? Eto u kojim školama se nastava ipak odvija normalno!

Danas je započeo štrajk u osnovnim i srednjim školama

Danas je započeo štrajk u osnovnim i srednjim školama.

Danas štrajkaju svi, a od sutra, budući je riječ o takovzanom „cirkularnom štrajku”, svaki dan po nekoliko županija.

Prema prvim informacijama u osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije, štrajk će se provesti i sutra.

Informacije s terena govore da su svi učitelji u štrajku, dakle da je štrajk 100%-totni, u Srenjoj školi u Ivancu, te Osnovnim školama, kako matičnim, tako i područnim u Lepoglavi, Bednji, Vrbnu, Radovanu, Klenovniku, Donjoj Voći i Kamenici.

U Matičnoj Osnovnoj školi „Ivana Kukuljevića Sakcinskog” u Ivancu u štrajku je svo nastavno osoblje i nastave nema, dok se u Područnim školama u Salinovcu, Kuljevčici i Prigorcu nastava održava i o učenicima, koji su stigli u školu brinu njihovi razrednici.

Iako je svo nastavno osoblje u štrajku, u Osnovnoj školi u Kamenici nekolicina učenika koja su stigla u školu su zbrinuti, kao i u Višnjici i Cvetlinu, gdje tek nekolicina učitelja ne štrajka, no učenici u pravilu nisu došli na nastavu.

Budući se, prema najavama sindikata sutra nastavlja štrajk i za područje Varaždinske županije, u većini škola i sutra neće biti nastave, a ravnatelji škola pozivaju svoje učenike da informacije o nastavi za početak sljedećeg tjedna prate putem medija, te službenih web stranica škola.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close