Varaždinska županijaVijesti

U Županijskoj palači održan božićno-novogodišnji prijem za članove Saveza umirovljenika Varaždinske županije

U subotu, 14. prosinca

Pjevanjem božićnih pjesama u izvedbi članova Zbora umirovljenika iz Malog Bukovca u atriju Županijske palače u Varaždinu je u subotu, 14. prosinca, svečano počeo božićno-novogodišnji prijem za članove Saveza umirovljenika Varaždinske županije.

Umirovljenike su primili župan Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević, koji su prigodno druženje na kraju kalendarske godine organizirali drugu godinu zaredom.

– Ovo druženje će postati tradicionalno, jer nam je posebno važna briga o umirovljenicima koji čine četvrtinu stanovništva naše županije. Odnos društva, centralne države, Županije i lokalne samouprave je za umirovljenike bitno značajniji nego za druge dobne skupine jer ovisite o mirovinama i prepoznavanju vaših potreba. Varaždinska županija će značajno pojačati konkretne aktivnosti na korist svih 42.000 umirovljenika, a značajno ćemo jačati i aktivnosti putem 31 vaše udruge koje okupljaju oko 9.000 članova. Županija je usvojila konsolidirani proračun za 2020. godinu, koji je čak 500 milijuna kuna veći u odnosu na ovogodišnji. Od toga se više od 400 milijuna kuna odnosi na ulaganja putem EU projekata koja ćemo svi vidjeti i osjećati ovdje u našoj županiji. Najvažnije je, posebno u ove blagdanske dane, da se svi osjećamo dobro i da budemo dobro. Vama i vašim obiteljima želim čestit Božić te puno sreće i veselja u Novoj godini – istaknuo je župan Čačić.

Savjetnica župana Natalija Martinčević također je uputila čestitke, kao i zahvalu udrugama umirovljenika. – Zahvaljujem vam na kvalitetnoj i sadržajnoj suradnji u posljednje dvije godine te vam čestitam Božić i želim sve najbolje u Novoj, 2020. godini – istaknula je Natalija Martinčević.

Mi umirovljenici jesmo stari, jesmo u zlatnoj dobi, ali smo ukras naše županije. Zahvaljujem Županiji, a svima želim puno sreće i blagoslova ovog Božića te sretnu i uspješnu 2020. godinu – rekla je Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza umirovljenika Varaždinske županije.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close