Crna kronikaIzdvojenoVijesti

UBOJSTVO U ĐAKOVU: Dovezao se biciklom, ubio socijalnu radnicu, jednu osobu ranio i otišao! Policija ga pronašla i uhitila!

Jučer, u utorak 9. srpnja u 12:10sati

Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je oko 12,10 sati dojavu da je u Centru za socijalnu skrb Đakovo došlo do pucnjave te da se jedan muškarac biciklom udaljio s mjesta događaja.

U pucnjavi je ubijena dugogodišnja socijalna radnica, a teško je ranjen djelatnik tog centra.

Napadač je pronađen i uhićen u utorak nakon 20 sati nakon višesatne potrage.

“U 20:10 sati u blizini autoceste A5 u polju između mjesta Đakovo i Đakovački Selci, po dojavi građana pronađen je 61-godišnjak za kojeg se sumnja da je počinio ovaj događaj, ovo kazneno djelo. Policijski službenici su po dojavi došli na mjesto dojave. Pronašli su ga i uhitili uz uporabu sredstava prisile. Osoba se sada nalazi pod nadzorom u policijskoj postaji. Mogu napomenuti da prilikom uporabe sredstava prisile i prilikom postupanja nije došlo do pružanja otpora. Uz osobu je pronađeno vatreno oružje”, rekao je zamjenik načelnika PU Osječko-baranjske Darijo Premec i dodao: 

 Dalje se provode izvidi. Osoba je uhićena, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom provodimo izvide. Sukladno odluci nadležnog Državnog odvjetništva, osoba se vodi u našu pritvorsku policijsku jedinicu i dalje je odluka na Državnom odvjetništvu”.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Twitteru je osudila napad na soijalne radnike u Đakovu napisavši: “Oštro osuđujem svaki oblik nasilja, kao i ovaj današnji tragični napad na djelatnike đakovačkog Centra za socijalnu skrb. Izražavam sućut obitelji žrtve, kao i nadu da će se druga žrtva napada oporaviti”.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close