LokalnoVijesti

Udruga Specijalne Jedinice Policije „RODA“ osnovnoškolcima omogućila da nauče više o Domovinskom ratu!

Za navedeni projekt dobivena i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja

Kao udruga koja promiče vrijednosti Domovinskog rata, smatramo da je važno očuvati uspomene značajnih razmjera za hrvatsku povijest, prenijeti informacije mlađim generacijama, zaštiti čast i dostojanstvo poginulih hrvatskih branitelja te održati identitet postrojbe Specijalne Jedinice Policije „RODA“, priopćili su i dodali

“Stoga smo se odlučili na provedbu projekta kojim bi učenicima osnovnih škola omogućili izvanučioničko stjecanje znanja o povijesti vezanoj u Domovinski rat i oslobođenje Varaždina.”

“Izuzetno smo ponosni što je za navedeni projekt dobivena i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, te pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje.” dodaju iz Udruge RODA.

U svrhu provedbe edukativnog projekta, djeci je omogućeno izvanučioničko stjecanje znanja, upoznavanje sa Specijalnom jedinicom policije PU Varaždinske „RODA“ te razgledavanje ratnih fotografija, policijske opreme, naoružanja, odora i vozila.

Sukladno svemu navedenom, ciljevi ovog projekta (upoznavanje djece s ratnim putem Specijalne jedinice policije „RODA“ i očuvanje tih spoznaja, a samim time i rezultirano prenošenje informacija budućim generacijama) su zadovoljeni uz veliku interaktivnost te poboljšanje kvalitete njihovog stečenog znanja o Domovinskom ratu.

Iz Udruge zahvaljuju ravnateljicama i ravnateljima I. OŠ Varaždin, IV. OŠ, V. OŠ , OŠ Varaždinske Toplice, OŠ Visoko, OŠ Novi Marof – Područna škola Remetinec, učiteljicama i učenicima na iskazanom interesu i sudjelovanju u projektu.

Tags

Povezani Članci

Close