Vijesti

UDVDR OGRANAK IVANEC: Program obilježavanja sjećanja na žrtvu Vukovara i završetak snimanja kadrova za “Zaboravljenu mladost” centralne su aktivnosti

Središnji odbor potvrdio smjernice rada do kraja godine

Na svojoj sedmoj ovogodišnjoj sjednici, Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec analizirao je aktivnosti provedene u proteklom jednomjesečnom periodu, te potvrdio plan rada za studeni i prosinac. U proteklih mjesec dana najviše se, istaknuto je, radilo na snimanju materijala za dokumentarni film „Zaboravljena mladost“, i to na području Plitvica, Knina, Vojnića, Pakraca i Lipika, čime je ujedno završen najteži i najzahtjevniji, terenski dio snimanja. Također, snimalo se i na lokalnom području  s nekim istaknutim sudionicima Domovinskog rata. Planira se još nekoliko snimanja, također na lokalnom području, koje će se odraditi uskoro, čime će biti okončan prvi dio projekta. Snimanja su se, očekivano, malo odužila iz razloga jer se tijekom rada na dokumentarcu dolazilo do novih saznanja, te su uključene još neke osobe važne za period Domovinskog rata, kao i prije njega.

Nadalje, raspravljalo se o aktivnostima u narednom periodu od kojih je ključna vezana uz nastavak obilježavanje sjećanja na Vukovar. Tako će se u nedjelju od 16 sati na groblju u Kamenici prigodnom komemoracijom odati počast Stjepanu Vusiću, Josipu Kapustiću i Tomi Jamboru, a kolege iz udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i Vjekoslav Špac u ime HVIDRe Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec na lepoglavskom groblju odat će počast Vinku Andrijaniću. Potom će u 18 sati biti služena Sveta misa zadušnica u ivanečkoj župnoj crkvi, nakon čega će se održati Kolona sjećanja putem od crkve do spomen obilježja, gdje će na završetku manifestacije biti održana prigodna molitva. Ovogodišnji Dani sjećanja na Vukovar bit će okončani 14. prosinca, posjetom mjestima sjećanja u Vukovaru i okolici.

Analizirani su prijavljeni i provedeni programi / projekti u 2019. godini. Ogranak je tako prijavio osam programa, za sedam njih primljene su financijske potpore, od čega tri Ministarstva hrvatskih branitelja, dva Grada Ivanca, te po jedan iz Grada Lepoglave i Varaždinske županije.

Posebno je zadovoljstvo izraženo uključivanjem sponzora i donatora, koji su uvelike pomogli u provedbi planiranih aktivnosti, a veliki doprinos daju i članovi Ogranka, što je dokaz da UDVDR Ogranak Ivanec ima prepoznatljivost i ugled u braniteljskoj populaciji, ali i u društvu općenito.

U završnom dijelu sastanka iznesen je prijedlog da će se redovni godišnji Izvještajno/Izborni sabor održati 27. prosinca 2019. ili 3. siječnja 2020. u Ribičkom domu u Ivancu.

Naredni sastanak planiran je za sredinu prosinca, nakon povratka iz Vukovara.

Tags

Povezani Članci

Close