IzdvojenoLokalnoVijesti

UDVDR OGRANAK IVANEC U četvrtak potpisana DVA ugovora – jedan s Varaždinskom županijom, drugi s Cvjećarskim obrtom Iris, u petak slijedi još jedan

Radi se na montaži dvaju filmova o Domovinskom ratu, jedan je „Zaboravljena mladost“, a o drugom više detalja biti poznatom uskoro

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec u četvrtak je potpisala dva ugovora, jedan s Varaždinskom županijom, a jedan s Cvjećarskim obrtom Iris iz Ivanca.

Udvdr Ogranak Ivanec

U Varaždinskoj županiji potpisan je ugovor kojim se i ove godine podržava manifestacija obilježavanja sjećanja na Josipa Magaša iz Prigorca.

Nakon što je u travnju obilježen dan njegove pogibije odavanjem počasti na groblju u Varaždinu, centralni dio manifestacije u suradnji s udrugom građana u Prigorcu i Područnom školom, bit će održan na jesen.

Kompletan program je planiran prvotno za travanj, no zbog tada izrazito nepovoljne epidemiološke situacije, pomaknut je na jesen i početak nove školske godine, s obzirom na to da su njegovi sudionici u velikom broju djeca.

Ovo je, ujedno, nastavak odlične suradnje ivanečkih dragovoljaca i veterana s Varaždinskom županijom, koja drugu godinu zaredom podržava memorijal u Prigorcu, a najavljeno je i ponovno uključivanje u memorijal sjećanja na Dražena Šešeta u Gačicama, gdje je partner i Grad Novi Marof.

Isto tako Varaždinska županija je za još pet godina produžila ugovor s UDVDR Ogranak Ivanec za korištenje prostora u Tajništvu, ulica Đure Arnolda 11, Ivanec i tako ivanečkoj udruzi riješila problem kancelarijskog prostora, s obzirom na to da lijep prostor u tzv. ‘braniteljskoj’ zgradi, dodijeljen četirima udruga koje djeluju na području Grada Ivanca, tek dijelom zadovoljava potrebe.

Po potpisu ugovora, Članovi UDVDR Ogranak Ivanec krenuli su s uređenjem prostora dobivenog od Varaždinske županije u Arnoldovoj ulici, pa su tako zamijenjena dotrajala stakla, napravljeni soboslikarski radovi, uskoro kreće i izmjena namještaja, dijelom dobivenog od Radija Sjeverni FM i još nekih donatora, a dio je u postupku narudžbe. Sve radove članovi UDVDR Ogranak Ivanec obavljaju sami.

Do kraja godine u planu je i uređenje dijela prostora u spomenutoj ‘braniteljskoj’ zgradi, na čemu će se poraditi po završetku svih aktivnosti na dva dokumentarna filma koja su trenutno u montaži.

Naime, dogovorom između udruga na sastanku održanom početkom 2019., UDVDR Ogranak Ivanec će u prostoru ‘braniteljske zgrade’ u Ivancu urediti njegov južni dio, tako da prostor, osim za druženja i sastanke članova i udruga, jednim ima dijelom i memorijalnu formu.

Nadalje, s CVJEĆARSKIM OBRTOM IRIS, MIRKA MALEZA 20 Ivanec, sklopljen je ugovor po kojem svi članovi udruge i njihove najbliže obitelji imaju popust od 15 posto na usluge cvjećare, a za potrebe komemoracija udruga će imati popust kod kupovine aranžmana i vijenaca.

Sutra se potpisuje još jedan ugovor o odobrenim financijskim sredstvima po prijavljenom projektu, a naredni tjedan i još jedan s uglednim privrednim subjektom, po kojem će naši članovi i njihove obitelji imati popuste kod kupovine.

Kako je spomenuto, radi se na montaži dvaju filmova o Domovinskom ratu, jedan je „Zaboravljena mladost“, a o drugom više detalja biti poznatom uskoro.

Za sredinu srpnja planirana je sjednica središnjeg odbora s predstavnicima nekoliko udruga koje surađuju s UDVDR Ogranak Ivanec, a kako bi se dogovorio način provođenja zajedničkih aktivnosti tijekom druge polovice ove godine.

Podsjećamo, članovi UDVDR Ogranak Ivanec imaju već popust od 30% na asortiman trgovine Očni centar u Ivancu i Lepoglava, te 10 lipa popusta po litri goriva na benzinskoj postaji Adria Oil u Ivancu, dok hrvatski branitelji s područja Grada Ivanca kod izračuna komunalnog doprionosa imaju popust u iznosu od 25 %, što je također svojedobno usvojeno na inicijativu i prijedlog UDVDR Ogranak Ivanec.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close