Crna kronikaIzdvojenoVijesti

Uhićen jedan od najtraženijih bjegunaca u Hrvatskoj: Dario iz Đurmanca!

Sumnjiči ga se za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta

Policijski službenici kriminalističke policije PU primorsko-goranske i PU bjelovarsko-bilogorske u suradnji s FAST jedinicom MUP-a RH su jutros oko 10 sati na crikveničkom području uhitili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina Daria Horvata,rodom iz Đurmanca, za kojim je bila na snazi međunarodna potraga, kao i europski uhidbeni nalog.

Sumnjiči ga se za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u sastavu zločinačkog udruženja koje je organizirao i vodio te je takvim kriminalnim aktivnostima državni proračun Republike Hrvatske oštećen za više od 7 milijuna kuna.

Dario Horvat organizirao je i vodio zločinačku organizaciju. Kao član takvog udruženja počinio je kazneno djelo pomaganje u utaji poreza ili carina. Možda je naoružan i opasan”, stoji u opisu na stranicama Europola.

Uhićeni 35-godišnjak u bijegu se nalazio od ožujka ove godine, otkad specijalizirani policijski timovi za njim intenzivno tragaju, piše Index.

“Ovo je jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca koji se nalazio i na europskoj listi najtraženijih – European Most Wanted,” priopćili su iz MUP-a.

Tijekom dana bit će prepraćen u Istražni zatvor u Zagrebu.

Horvat je u ožujku ove godine izbjegao uhićenje u Zagrebu i to skokom kroz prozor stana u Drežničkoj ulici na Trešnjevci. Toga dana uhićeno je 14 njegovih suradnika, članova kriminalne organizacije koja je utajila 7,2 milijuna kuna poreza, a USKOK ih tereti da su 16 mjeseci pod Horvatovim vodstvom činili mrežu koja je pri uvozu željezne armature, pšenice i drugih roba iz EU varala na porezu.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close