SportVijesti

ULTRA LIGA Igor Goričanec i Tihomir Cenko izbjegli “Yaredovu potjeru”i utrčali u cilji – ostali ‘ulovljeni’

Naime, smisao utrke nije bio najbrže doći do njezina cilja nego pretrčati što veću udaljenost na stazi, start svih sudionika je bio u isto vrijeme, a „biciklisti lovci“ su startali s vremenskim hendikepom od 3:42 min i kretali se prosječnim Yaredovim tempom 2:55 minute na kilometar

Varaždin – Na stazi uz Dravski kanal u Varaždinu održano je 1. kolo Ultra lige Drava Trkačkog kluba Marathon 95, utrka naziva „Yaredova potjera“.

Na utrci je sudjelovalo 59 natjecatelja koji su za cilj imali ‘pobjeći’ Yaredu Admasu Miratu, još uvijek aktualnom rekorderu Varaždinskog polumaratona i Cross lige Drava.

Naime, smisao utrke nije bio najbrže doći do njezina cilja nego pretrčati što veću udaljenost na stazi, start svih sudionika je bio u isto vrijeme, a „biciklisti lovci“ su startali s vremenskim hendikepom od 3:42 min i kretali se prosječnim Yaredovim tempom 2:55 minute na kilometar.

Bodovao se postotak istrčane staze, a za pobjedu je stazu od 5.600 metara trebalo istrčati u vremenu 20 minuta ili brže.

Dvojica trkača, Igor Goričanec (19:17) i Tihomir Cenko (19:55), oba člana Atletskog kluba Varaždin, stigla su do cilja utrke i osvojili po 100 bodova, treći je bio Saša Horvat iz AK Međimurje koji je pretrčao 95 posto staze.

Neven Jurković i Ivica Plantak iz Trkačkog kluba Ivančica osvojili su 5., odnosno 6. mjesto.

Najbolja trkačica bila je Mišela Kovač iz Trkačkog kluba Marathon 95 s 46 posto istrčane staze, drugo mjesto pripalo je Vanda Balaž, također iz TK Marathona 95 s 44 posto, a treće Ivana Kobzinek s 42 posto.

Drugo kolo Ultra lige ‘ kronometar 1 na 1’ održava se u utorak, 23. srpnja, sa startom utrke u 19 sati na sredini mosta kod Dravskih bazena.

REZULTATI

FOTOGALERIJA

Foto: TK Marathon 95

Tags

Povezani Članci

Close