LokalnoVijesti

Uz obilježavanje Dana kuha učenici OŠ Trnovec posjetili i načelnika Šameca, pripremili mu i darove i recitacije

Dane kruha obilježili posjetom Općini Trnovec

Nakon što se nedavno Osnovna škola Trnovec predstavila na Županijskoj smotri „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” te svojim nastupom oduševila i pobijedila i tako izborila domaćinstvo Smotre iduće godine, u četvrtak su učenici škole obilježili Dane kruha posjetom Općini Trnovec Bartolovečki.

Trnovečki osnovnoškolci u različitim prigodama tradicionalno posjećuju Općinu, odnosno načelnika Zvonka Šameca, a načelnik pak se redovito odaziva njihovim pozivima na priredbe koje organiziraju.
Druženje s najmlađim stanovnicima naše općine najdraži mi je dio posla i rado ih ugostim u prostorijama općine ili pak ja posjetim njih u vrtićima i školama, a oni me svaku put iznenade nečim novim što su naučili”, kazao je načelnik Šamec.

Uz darove koje su pripremili uz pomoć učiteljica i ravnateljice Osnovne škole Trnovec, Radmile Sačić, učenici su načelnika i djelatnike Općine razveselili recitacijama i pjesmicama.

„Drago mi je da se tradicija nastavlja, da naši vrtićarci i osnovnoškolci svake godine obilježavaju Dane kruha i na taj način daju važnost ovoj namirnici. Djeca trebaju znati što kruh znači, odnosno kako nastaje. Nije kruh samo pecivo koje oni dobiju, već netko mora i zemlju obraditi, sjeme staviti u zemlju i napraviti sve ostalo što je potrebno. Do kruha nije jednostavno doći i zato mu treba dati posebnu važnost, kako bi djeca stekla poštovanje prema kruhu i prema svemu ostalome što se radi od brašna – istaknuo je načelnik Šamec.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, te ograncima i granama Udruge Lijepa naša. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljuje se Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

Tags

Povezani Članci

Close