ZabavaZdravlje

UŽIVAJTE U SUNCU! Ljeto bez migrena uz ovih 10 super savjeta!

Spas za vas!

1. Pratite prognozu

Ako vidite da dolazi oluja, prilagodite tome svoje aktivnosti. Dobro je koristiti neku aplikaciju koja upozorava na velike promjene vremena.

2. Zaštitite oči

Blještavilo jezera, bazena i mora može biti preveliki izazov za vaše oči ako patite od glavobolja, kao i kad sunce treperi kroz lišće tijekom vožnje. Uložite u kvalitetne sunčane naočale s posebno zatamnjenim staklima koje smanjuju prodor svjetlosti.

3. Ostanite hidrirani

Povećajte unos svih vrsta napitaka, posebno ako se jako znojite, kao i nakon što ste ste popili kavu ili alkohol, koji prirodno djeluju kao diuretik. Najbolji izbor je voda, a dodatno se možete hidrirati povećanim unosom sezonskog voća i povrća koje obiluje vodom.

4. Izbjegavajte naprezanje tijekom vrućine

Odbojka na pijesku, ili tenis na otvorenom nisu dobar izbor tijekom velikih ljetnih vrućina jer mogu dovesti do dehidracije i fizičkog stresa. Prebacite te aktivnosti na rano jutro ili kasnije poslijepodnevne sate, a po najgorim vrućinama držite se hlada, ili mora, odnosno bazena.

5. Zaboravite vježbanje na otvorenom

U vrućim ljetnim mjesecima volimo uživati u prirodi, no želite li vježbati, radije izaberite aktivnosti koje se mogu organizirati u klimatiziranoj dvorani i neće vam biti prenaporne. Osim toga, joga, thai chi, ili plivanje u zatvorenom bazenu, mogu pomoći da izbjegnete migrenu.

6. Planirajte bijeg od vrućine i svjetla

Ako idete na plažu ili na piknik, pronađite duboki hlad, ili rashlađeni trgovački centar u blizini, u koji se možete skloniti tijekom najgore vrućine. Ako imate priliku, smanjite aktivnosti na otvorenom i one u zatvorenom prostoru.

7. Pažljivo birajte zabavu

Možda ćete biti u napasti da se pridružite prijateljima na projekciji 3D filma na otvorenom, u ljetnoj vožnji cabriom sa spuštenim krovom, ili u partiji tenisa, no ako imate problema s ljetnim glavoboljama, bolje je izbjegavati te aktivnosti.

8. Birajte hranu za piknik

Ako znate koja vrsta hrane potiče glavobolju kod vas, nastojte ju izbjegavati i tijekom ljetnog piknika. Radije ponesite sa sobom voće i povrće te neki napitak koji sadrži magnezij.

9. Razmislite o dodacima prehrani

Ako zbog prevelikog svjetla imate problema sa glavoboljama i osjećate da premalo spavate, razmislite o tome da nabavite dodatak prehrani koji sadrži melatonin. S druge strane, preskočite uzimanje D3 vitamina, jer se tijekom ljetnih mjeseci obnavljaju njegove zalihe.

10. Na put s posebnom pažnjom

Putovanje automobilom često uključuje pogled kroz prozor ispred kojega bliješti sunce, što može biti vrlo iritantno ako inače patite od glavobolje. Nemojte voziti dok je sunce jako, ili zamolite suputnika da preuzme volan, a vi zatvorite oči. Također, ne zaboravite spakirati lijekove i sve ono što vam pomaže u ublažavanju migrene, piše 24 sata.

Tags

Povezani Članci

Close