IzdvojenoSport

VARAŽDIN: Čitav sportski vrh na jednom mjestu: Ovako nešto niste smjeli propustiti

Godišnja skupština Županijskog nogometnog saveza

U četvrtak u 18 sati u restoranu “Crnković- Fontana” održana je godišnja skupština ŽNS-a. Više od 120 uzvanika među kojima su i mnoga poznata lica iz nogometnog svijeta našlo se upravo u Varaždinu.

Čitava je skupština protekla u znaku velikog prošlogodišnjeg uspjeha reprezentacije Hrvatske na svjetskom prvenstvu, a glavne su teme bile formiranje nogometnih centara i velikog, ako ne i povijesnog, ulaganja u nogometnu infrastrukturu na području Varaždinske županije, koja je u planu za ovu godinu.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza i predsjednik komisije za sportsku infrastrukturu HNS-a Nenad Horvatić naglasio je važnost pokretanja nogometnih centara za budućnost hrvatskog nogometa “zbog loših demografskih trendova koji su postali glavni problem na području čitave države”, napomenuo je i kako je izuzetno ponosan na to što Varaždinska županija ima toliko mladih i talentiranih nogometaša koji čekaju svoju priliku.

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak istaknuo je da će županija i dalje rado pomagati osnivanju i jačanju nogometnih centara.

Također, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić istaknuo kako je ŽNS kupnjom  61 PC uređaja i 22 kamere s opremom omogućio klubovima snimanje utakmica koje su od velike važnosti za pravednu provedbu nogometnih natjecanja, ali i samih treninga momčadi te popularizaciju sporta među mlađim uzrastima.

Oprema je klubovima i uručena na sjednici, a oni su je s ponosom prihvatili.

Osim velikih imena hrvatskog nogometa poput Zlatka Dalića, sjednici su prisustvovala i drugi uvaženi gosti, od kojih su neki: Marijan Kustić, Anđelko Stičak, Tomislav Mađar, Zorislav Srebrić, Stjepan Merkaš, Mato Kljajić, Tomislav Svetina, Davor Ivić, Slavko Prišćan, ranije spomenuti Tomislav Paljak, Zlatan Avar, Mirko Magić, Predrag Benčić, Iva Olivari, Helena Puškar, Alen Runac i mnogi drugi.

Direktor razvoja i infrastrukture HNS-a Marijan Kustić u svom je kratkom izlaganju rekao kako mu je izrazito zadovoljstvo raditi s varaždinskim Županijskim savezom, naglasio je kako im želi puno sreće u daljnjem radu te da je ponosan na prijaveljen broj projekata za obnovu infrastrukture u koju će se 2019. godine uložiti dva milijuna kuna.

Tags

Povezani Članci

Close