LokalnoVijesti

Varaždin dobio 600 tisuća kuna za integraciju romske djece u škole

U projekta će biti uključeno 8 učenika iz Centra Tomislav Špoljar te 7 učenika iz V osnovne škole

Odlukom ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak Gradu Varaždinu dodijeljeno je 600 tisuća kuna za financiranje projekta INPUT – INtegracija učenika Pripadnika romske nacionalne manjine U školski susTav.

Odluka je donesena 24. kolovoza nakon provedenog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova te postupka odabira projekata Programske, stručne i financijske potpore obrazovanju djece i učenika pripadnika romske nacionalne manjine.  Odabrano je 8 projekata u cijeloj Hrvatskoj ukupne vrijednosti 8,4 milijuna kuna, a uz varaždinski financirat će se projekti iz Varaždinske županije, Slavonskog Broda, Kutine, Đurđevca, Siska i Čakovca.

Gradu Varaždinu partneri na projektu INPUT bit će Razvojna agencija Sjever DAN, V osnovna škola i Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.  Uskoro se očekuje potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između ministarstva, Agencije za strukovno obrazovanje odraslih i pojedinih korisnika sredstava.

Projekt će se provoditi od rujna 2018. do studenog 2019.

Cilj projekta INPUT koji će se provoditi od rujna 2018 do studenog 2019 godine je poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju te doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integracije učenika romske nacionalne manjine od 1. do 4. razreda V. osnovne škole i Centra Tomislav Špoljar na području grada Varaždina. Uz ostalo, tijekom provedbe projekta bit će organiziran produženi boravak za učenike pripadnike romske manjine, njihova prehrana te prijevoz u školu.

Osim toga, predviđeno je organiziranje izvannastavnih aktivnosti, različite radionice te nabava opreme, namještaja i didaktičkih sredstava. U projekta će biti uključeno 8 učenika iz Centra Tomislav Špoljar te 7 učenika iz V osnovne škole.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close