Lokalno

VARAŽDIN Enes Garibović i Lucija Pokos najbolji od najboljih u 2018.

ZSU Grada Varaždina u ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine, organizirala je u HNK-u svečanost 56. proglašenja najboljih sportaša Grada Varaždina

Sportaš Varaždina 2018. godine je Enes Garibović iz Športskog karate kluba „Varaždin“, sportašica Lucija Pokos iz Atletskog kluba „Sloboda“, muška ekipa Hrvački klub „Vindija“, a ženska ekipa Ženski rukometni klub „Koka“.

Enes Garibović je prošle godine osvojio drugo mjesto na Karate1 series turniru u Shanghaiju, drugo mjesto na Mediteranskim igrama, peto na Europskom prvenstvu, prvak je Hrvatske, peti na Premier league u Rotterdamu, prvi na Super eightu, drugi na Croatia openu i treću na Grand prixu Croatia. S reprezentacijom ima i 11. mjesto na Karate1 series u Salzburgu. Nastupio je i u Premier league u Parizu, Dubaiju, Rabatu, Istanbulu, Berlinu i Tokiju te ekipno na Svjetskom prvenstvu. Ovo mu je četvrta uzastopna titula najboljeg varaždinskog sportaša.

Cilj: norma za Europsko prvenstvo

Lucija Pokos je prvakinja Hrvatske na 100 metara, 200 metara i u štafetama 4×100 i 4×400 metara. Nastupila je za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana u štafetama, sa zlatom na 4×400 i broncom na 4×100 metara, te na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke gdje je bila četvrta na 200 metara i 4×400 metara te šesta na 100 metara.

Najbolje ekipe

Hrvački klub “Vindija” i Ženski rukometni klub “Koka” najbolje su ekipe Grada Varaždina.

Hrvački klub „Vindija“ osvojio je Kup Hrvatske – memorijal „Tomislav Kuzmić“. Ženski rukometni klub „Koka“ prošle je godine 1. hrvatsku rukometnu ligu završio na trećem mjestu, igrao u polufinalu Kupa te u osmini finala europskog Challenge cupa, a Ines Domjan, Dejana Milosavljević i Katarina Mrazović nastupale su za reprezentaciju.

Ostali dobitnici

Najbolji sportaš osoba s invaliditetom ili gluhih osoba je Nikola Kosec iz Plivačkog kluba „Vidra“, sportašica Vida Puškadija iz Varaždinskog športskog saveza gluhih, muška ekipa Boćarski klub cerebralne i dječje paralize „Varaždin“ i ženska ekipa Pikado kluba osoba s invaliditetom „Varaždin“.

Najveće nade varaždinskog sporta su Valentino Bečeheli i Rahela Lešćak, oboje iz Atletskog kluba „Sloboda“, te sportski par Mia Naletina i Vana Varga iz Ženskog kuglačkog kluba „Varaždin“.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Peri Paniću iz Hrvačkog kluba „Vindija“ za sportska dostignuća kroz više od 40 godina aktivnog sportskog djelovanja i promidžbu sporta Grada Varaždina. Trener godine je Esad Garibović iz Športskog karate kluba „Varaždin“, a školski sportski djelatnik godine Dejan Mašić iz 2. osnovne škole Varaždin.

Zlatne plakete za doprinos unapređenju i razvoju sporta dobili su Goran Vučetić iz Baseball kluba „Vindija“, Marina Cmrečki iz Zbora atletskih sudaca i Miroslav Korotaj iz Streljačkog kluba „Varteks“.

Posebna priznanja Daliću i Krajanu

Posebna priznanja za postignute rezultate te doprinos u promociji nogometa dobio je izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić i za postignute rezultate te doprinos u promociji tenisa izbornik hrvatske reprezentacije, Željko Krajan.

Jubilarnu nagradu za 50 godina uspješnog rada i djelovanja primio je Ženski rukometni klub „Koka“.

Svečanost 56. proglašenja najboljih sportaša Varaždina bila je i prilika za predstavljanje knjige „Zlatko Dalić – Rusija naših snova“, koja donosi izbornikov pogled iznutra o veličanstvenom pohodu do finala Svjetskog prvenstva.

Tags

Povezani Članci

Close