Crna kronikaVijesti

VARAŽDIN PREPUN KRAĐA: Od nakita i novaca, bankovnih kartica, razbacivanja stvari pa do kablova, plinske boce, računala i obuće

Pripazite na svoje domove!

Provale i krađe ovog vikenda na području PU varaždinske bile su učestale donosimo neke od njih:

Policija je zaprimila prijavu 63-godišnjakinje kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj od 1. studenog 2018. do 4. kolovoza 2019. godine u Trenkovoj ulici u Varaždinu provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio nakit. Visina materijalne štete procijenit će se naknadno. 

Zaprimli su i prijavu 69-godišnjaka, kojom prijavljuje da mu je nepoznati počinitelj od 20. srpnja do 3. kolovoza provalio u obiteljsku kuću u Preloškoj ulici u Varaždinu, iz koje je otuđio nakit i ručni sat, a visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. 

Osim toga zaprimili su i prijavu odgovorne osobe, koja prijavljuje da je nepoznati počinitelj u Varaždinu, predio zvani „Šinterija“ od 31. srpnja do 2. kolovoza provalio u hangar kojim se koriste jedno trgovačko društvo vlasništvo grada Varaždina. Iz hangara je otuđio više desetaka metara kabla za mrežno napajanje i jednu plinsku bocu. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno.

Zaprimili su prijavu 48-godišnjaka,navedeni prijavljuje da mu je nepoznati počinitelj od 1. do 3. kolovoza provalio u obiteljsku kuću u Kumičićevoj ulici u Varaždinu, u kojoj je porazbacao stvari. Točan popis otuđenih predmeta i visina materijalne štete utvrditi će se naknadno. 

Osim toga u petak, 2. kolovoza u ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u stan vlasništvo 47-godišnjaka, iz kojeg je otuđio prijenosno računalo i novčanik sa dokumentima i novcem, nakon čega je koristeći se otuđenom karticom sa bankomata podignuo novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

U petak, 2. kolovoza također u Varaždinuu Križaničevoj ulici nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju 31-godišnjakinje, te joj iz kuće otuđio zlatni nakit i ručni sat. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Osim svega navedenom policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu odgovorne osobe jednog nogometnog kluba, koji prijavljuje da je nepoznati počinitelj 5. kolovoza oko podneva provalio u prostorije nogometnog kluba u ulici Moše Pijade u Virju Otok. Iz prostorija je otuđio prijenosno računalo i više komada razne sportske obuće i odjeće. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovih kaznenih djela, priopćili su iz PU varaždinske.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close