IzdvojenoVaraždinska županijaVijesti

Varaždinska županija: Stožer objavio odluku o odgađanju svih skupova na nivou županije, demantirali novooboljele osobe!

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije održao je danas u 11:30 sati izvanrednu press konferenciju na kojoj je priopćeno kako u Varaždinskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom, te se ta brojka već nekoliko dana drži broja 4.

A prema naputku i mjerama Vlade RH donesena je odluka kako Varaždinska županija neće dati suglasnost za okupljanja sa 100 i više osoba na području čitave Varaždinske županije, te stožer ostala druženja preporučuje odgoditi do daljnjeg. Navode to kao obvezu svim organizatorima i nadaju se kako će se odluke poštivati pa će stoga i broj zaraženih osoba ostati jednak, u slučaju da se događanja ipak održe, organizatori su dužni osigurati najveće moguće higijenske uvjete za sve sudionike, navodi predsjednik stožera Vugrin.

Osim toga iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije poručili su svim građanima koji primijete bilo kakve simptome koji bi mogli upućivati na koronavirus da odmah kontaktiraju liječnika telefonski i ne odlaze kod njega osobno kako bi spriječili širenje moguće zaraze. 

Do ovoga trenutka u Varaždinu su službeno potvrđena četiri slučaja zaraze koronavirusom i svi su zaraženi u izolaciji i Općoj bolnici Varaždin. Vugrin je jučer demantirao glasine da postoje i novi slučajevi zaraze, a 158 osoba je pod nadzorom.

 

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close