LokalnoVaraždinska županijaVijesti

Varaždinski folklorni ansambl gostovao na Međunarodnom festivalu folklora u Češkoj: Želite biti dio njih? Ovako im se možete priključiti

19. kolovoza Varaždinski folklorni ansambl vratio se iz Češke

U večernjim satima u ponedjeljak, 19. kolovoza Varaždinski folklorni ansambl vratio se iz Češke gdje je sudjelovao na 29. Međunarodnom festivalu folklora u gradu Šumperku. Na festivalu su sudjelovale folklorne skupine iz Rusije, Kostarike, Gruzije, Tajvana, Poljske, Srbije, Slovačke, Hrvatske i Češke.

Nastupi su se održavali na dvije pozornice, ispred gradskog muzeja i u dvorištu muzeja. Uz klasične folklorne programe u subotu, 17. kolovoza održan je mimohod ulicama gradske jezgre u kojem su članovi VFA zaplesali s brojnim gledateljima. Mimohodu je prethodio svečani prijem u gradskoj vijećnici kod gradonačelnika Šumperka Tomáša Spurnýja.

Na festivalu su sudjelovala 34 člana VFA koji su grad Varaždin i Republiku Hrvatsku predstavili pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja i Međimurja. Program su pripremili umjetnički voditelj ansambla Pjerino Hrvaćanin, plesni voditelji Tim i Fin Hrvaćanin, voditeljica pjevanja Maja Delić te koncert majstor Tomislav Čampa u ulozi glazbenog voditelja.

Ovo je bilo prvo gostovanje VFA u Češkoj od 2005. godine, ujedno i premijerno na festivalu u Šumperku.

Članovi VFA neće dugo odmarati nakon češke turneje. U rujnu ih očekuju županijska smotra folklora i gostovanje u slovenskom Veržeju, a 16. rujna započinju upis novih članova.

Ako iduće ljeto želite putovati s njima, pridružite im se na probama ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19:30 u Aninoj ulici 11 u Varaždinu.

Tags

Povezani Članci

Close