KulturaVaraždinska županija

Varaždinski folklorni ansambl najbolji na Smotri folklora u Novom Marofu

Varaždinskom folklornom ansamblu ovo je četvrta pobjeda zaredom, a šesta u zadnjih osam godina

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin je u nedjelju, 9. rujna, održana 15. po redu Smotra koreografiranog folklora Varaždinske županije, koju su u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije organizirali Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD-a Marof, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture.

Na Smotri je, uz gradonačelnika Novoga Marofa Sinišu Jenkača i druge goste, bio i zamjenik župana Tomislav Paljak, koji je uručio priznanja sudionicima Smotre, KUD-u Hrvatske željeznice Varaždin, Varaždinskom folklornom ansamblu i KUD-u Marof.

– Varaždinska županija obilježava svoj dan na blagdan zaštitnice Male Gospe, a budući da ove godine slavimo 25. obljetnicu postojanja Županije u samostalnoj Hrvatskoj, bila je to prilika da se rezimiraju rezultati rada. U zadnjih godinu dana pokrenuli smo ogromne i značajne infrastrukturne projekte, no pravi sadržaj čine ljude, posebice svi vi koji čuvate folklornu baštinu. Čestitam na izvedbi. – istaknuo je zamjenik Paljak.

Prema odluci stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture, najbolji je bio Varaždinski folklorni ansambl koji će Varaždinsku županiju predstavljati na državnom susretu folklornih ansambala, koji će sredinom listopada biti održan u Čakovcu. Varaždinskom folklornom ansamblu ovo je četvrta pobjeda zaredom, a šesta u zadnjih osam godina.

Tags

Povezani Članci

Close