LokalnoVaraždinska županijaVijesti

Varaždinski folklorni ansambl odlazi na Međunarodni festival u Češku: U rujnu im se i vi možete pridružiti, na audicijama će birati nove članove!

29. Međunarodni festival folklora u Šumperku u Češkoj

Varaždinski folklorni ansambl sudjelovat će od 14. do 19. kolovoza na 29. Međunarodnom festivalu folklora u Šumperku u Češkoj.

Mezinárodní Folklorní Festival CIOFF, IOV – Šumperk jedan je od najvećih čeških festivala folklora. Održava se pod pokroviteljstvom međunarodne organizacije CIOFF koja okuplja više od 200 festivala folklora iz cijeloga svijeta te garantira kvalitetu organizacije i visoku umjetničku razinu festivala.
Ove će godine na festivalu uz VFA sudjelovati skupine iz Kostarike, Rumunjske, Poljske, Slovačke, Tajvana i Gruzije.

Na festivalu će sudjelovati 34 člana VFA koji će izvoditi pjesme i plesove Hrvatskog zagorja, Međimurja i bunjevačkih Hrvata. Program su uvježbali umjetnički voditelj ansambla Pjerino Hrvaćanin, plesni voditelji Tim i Fin Hrvaćanin, voditeljica pjevanja Maja Delić te glazbeni voditelji Matija Auker i Vjekoslav Risek.

Festival u češkom Šumperku drugo je inozemno gostovanje ovog ljeta za Varaždinski folklorni ansambl. Od 10. do 17. srpnja ansambl je sudjelovao na Schlitzerländer Trachtenfestu, najvećem festivalu folklora u Njemačkoj. VFA je bio prvi folklorni ansambl iz Hrvatske u povijesti koji je sudjelovao na ovom velikom i prestižnom festivalu. Njihov boravak u gradu Schlitzu uveličao je i Vedran Konjevod, generalni konzul Republike Hrvatske u Frankfurtu.

Ako se želite pridružiti članovima Varaždinskog folklornog ansambla i iduće godine putovati s njima, u rujnu će održavati audicije za nove članove. Njihova partnerska organizacija, Dječje folklorno društvo “Sončece”, u rujnu započinje upis novih članova u školu folklora i školu sviranja tamburaških instrumenata za učenike osnovnih škola.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close