NajaveVijesti

Varaždinski folklorni ansambl predstavlja Varaždinsku Županiju ove subote na 26. Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu

19. 10. 2019. godine u Centru za kulturu s početkom u 18 sati!

26. Susret hrvatskih folklornih ansambala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i ove će se godine održati u Čakovcu, u subotu 19. 10. 2019. godine u Centru za kulturu s početkom u 18:00. Više od 500 sudionika iz 10 folklornih ansambala Hrvatske predstavit će plesnu i glazbenu baštinu svog kraja, a izvest će se odabrane točke koreografiranog folklora.

Ansambli su pravo sudjelovanja na 26. susretu izborili pobjedama na županijskim smotrama, te putem jednog samostalnog pregledavanja.

Na Susretu će se predstaviti kulturno-umjetnička društva i ansambli iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Zagrebačke, Karlovačke, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Program Susreta natjecateljskog je karaktera te ga prati stručno povjerenstvo koje će dodijeliti Prvu, Drugu i Treću nagradu Hrvatskog sabora kulture, a najuspješniji ansambli nastupit će na Razglednici 9 kulturno-umjetničkog amaterizma Republike Hrvatske u svibnju 2020. godine. Donatori „Kruh Vuk d.o.o“ i „Svijet tambura Katulić“ ove će godine najuspješnije nagraditi parom obuće i instrumentom, a Hrvatski sabor kulture svojim folklornim izdanjima.

Susret se odvija uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Međimurske županije i Grada Čakovca. Suorganizatori su Zajednica HKUU Međimurske županije, Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP i KUU “Seljačka Sloga” Nedelišće.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close