KulturaVijesti

Varaždinski književnik Denis Peričić nagrađen na pjesničkom anti-natječaju

Osvojio je ekipni doživljaj gledanja EURO-a

Na Drugom pjesničkom „anti-natječaju“ pod naslovom „Što je pjesnik htio reći“ varaždinski književnik Denis Peričić dobio je treću nagradu, odnosno ekipni doživljaj gledanja EURO-a.

Anti-natječaj organizirao je Hrvatski čestertonijanski klub posvećen promicanju misli i djela slavnog engleskog pisca Gilberta Keitha Chestertona. Svoje aktivnosti započeli su prije pet godina kao književni klub, a danas se kao udruga redovito sastaju i djeluju u svrhu promicanja Chestertonovog nazora na svijet i načina razmišljanja.

Tema “anti-natječaja” je bila čuđenje, a organizatori kažu kako su pjesme bile “začuđujuće dobre, čudne pjesme o čuđenju, siru i koječemu drugom”.

– Naš anti-natječaj i ove je godine privukao vrlo talentirane pjesnike, a naš je žiri imao težak zadatak probrati najbolje. Naš jedini komentar na ove uratke jest: Čista poezija! Svim se autorima od srca zahvaljujemo i od srca im još jednom čestitamo, jer nije bilo lako osvojiti naš žiri bez ikakvog mita – čistom poezijom! – poručuju organizatori.

U nastavku pročitaje nagrađenu pjesmu Denisa Peričića.

Pjesnici su čuđenje u siru

Oni idu kuhinjom i njihove oči

velike i nijeme rastu pored sira

Naslonivši uho

na sir što ih okružuje i muči

pjesnici su vječno treptanje u siru

 

 

Tags

Povezani Članci

Close