Varaždinska županijaVijesti

Varaždinski srednjoškolci na prosvjedu za klimu: ‘Krećemo u borbu za našu budućnost i budućnost cijelog svijeta’

Skupilo ih se 400-tinjak na Kapucinskom trgu

Učenici iz Varaždinske županije su se danas, 15. ožujka, pridružili globalnoj akciji School strike 4 Climate s namjerom da ukažu na klimatske promjene koje opasno ugrožavaju budućnost mladih.

U organizaciji Vijećnika učenika Varaždinske županije, 400-tinjak srednjoškolaca prvo se okupilo na Kapucinskom trgu, a nakon mimohoda Gundulićevom ulicom stigli su na Trg kralja Tomislava, gdje su im se obratili predsjednik Vijeća učenika Varaždinske županije Rok Čepin i predstavnica Dječjeg Gradskog vijeća Tea Podbojec. Podršku učenicima dala je i Varaždinska županija, odnosno članovi Koordinacijskog odbora “Županija prijatelj djece“ Romana Kranjčić i Hrvoje Strelec.

Akciju za borbu protiv klimatskih promjena pokrenula je švedska srednjoškolka Greta Thunberg, a održava se u stotinama zemalja diljem svijeta.  

“Zemlji je ostalo još 11 godina za smanjenje globalnih emisija za 50 %, stoga krećemo u borbu za Zemlju, za sebe, našu budućnost i budućnost cijelog svijeta jer vrijeme je da shvatimo kroz koje promjene naš planet prolazi, a svakodnevne radnje imaju ogroman utjecaj na okoliš” poručili su iz Vijeća učenika Varaždinske županije, koji su za tu prigodu tiskali i plakate.

Tags

Povezani Članci

Close