Varaždinska županija

VARAŽDINU NA ‘PLACU’: Varaždinski umjetnici slikaju djela koja će ukrašavati hodnike gradskih škola

'7 proljeća za 7 gradskih škola' naziv je jedinstvene manifestacije

‘7 proljeća za 7 gradskih škola’ naziv je jedinstvene manifestacije koja će se u subotu prijepodne, 16. ožujka održati na varaždinskome placu.

Varaždinski će likovni umjetnici, slikati na tržnici, kultnom mjestu okupljanja Varaždinaca koje je odavno preraslo okvire lokacije na kojoj se ‘samo kupuju namirnice’.

Na ovom će događanju prisustvovati Željko Prstec, Branko Bobić, Živko Toplak, Robert Garafolić, Silvija Benković, Radoslav Rajko Novosel i Mladen Rajn. 

Tako će ove subote plac poslužiti kao inspiracija umjetnicima koji će u svoja djela utkati živopisne motive s tržnice obučene u rano proljetno ruho. Slike će nakon izrade biti do sredine travnja izložene u praznim izlozima u Kukuljevićevoj ulici, a potom donirane gradskim osnovnim školama i tako ostati kao trajni biljeg jednog vremena budućim generacijama varaždinskih đaka. Upravo zbog blizine proljeća i zbog proljetnog ruha varaždinskog placa, događaj je nazvan ‘7 proljeća za 7 gradskih škola’. Sedam, jer upravo toliko je u Varaždinu osnovnih škola.

Ovim događajem i službeno je otvorena nova sezona na placu, a proljeće je ušlo na velika vrata. Sa svakim toplijim danom, plac je sve bogatiji sezonskim namirnicama, domaćom hranom i onime čega ovdje nikada ne nedostaje – zdravom, živom, pozitivnom atmosferom.

Dodatni sadržaji upotpunjuju doživljaj kupnje, a ni njih s dolaskom toplijih dana neće nedostajati. Posjet placu stoga će biti nezaobilazna stanica svima koji ne propuštaju subotnje prijepodne u gradu te žele iskoristiti lijepo vrijeme za šetnju i kavicu u dobrome društvu.

Tags

Povezani Članci

Close