LokalnoNajmlađiŠkolstvo

VELIKA ZAVRŠNICA Na stadionu “Sloboda” održano finale 17.Olimpijskog festivala Dječjih vrtića Grada Varaždina

Na festivalu je nastupalo 570 djece iz 17 dječjih vrtića

Velikim druženjem na stadionu Sloboda u četvrtak, 17. svibnja, završio je 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina.

Festival je održan u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera – Teniskog kluba „Varteks“, Policijske uprave varaždinske, Hrvatskog autokluba „Varaždin“, Gradskih bazena „Varaždin“, Škole nogometa „Lumen“, Županijskog zbora nogometnih sudaca, Zbora atletskih sudaca, Dječjeg vrtića „Pinokio“ koji je osigurao okrjepu za sudionike te „Žuja Bara“ koji je nagradio najuspješnije.

Festival u kojem je sudjelovalo 570 djece iz 17 dječjih vrtića počeo je prošlog tjedna teniskim višebojem i likovnom radionicom na temu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji s koje su mališani poslali poruku podrške hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Nastavljen je ovog tjedna kada su se djeca okušala u spretnosti vožnje bicikla, ali i učila o prometnoj kulturi i sigurnosti u prometu, te natjecanjem u plivanju i hodanju u vodi.

Velika završnica okupila je mališane tradicionalno na stadionu „Sloboda“, natjecanjem u nogometu i atletici.

Uoči završnice dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Božidar Crnković, podsjetio je da je ideja o Olimpijskom festivalu dječjih vrtića rođena u Varaždinu.

-Naš bivši tajnik Dragutin Posavec prije 19 godina organizirao je manifestaciju za mališane iz dječjih vrtića. To je preuzeo Hrvatski olimpijski odbor i sada se organizira u cijeloj Hrvatskoj. Izuzetna nam je čast da se svake godine okupi ovoliko velik broj djece, odgajatelja i roditelja. Mogu samo naglasiti da ćemo nastaviti s ovom uspješnom tradicijom – rekao je Crnković.

Mališane, njihove tete iz vrtića te roditelje pozdravio je varaždinski gradonačelnik, Ivan Čehok.

-Bio sam na prvoj Olimpijadi prije 19 godina, kada je to bilo natjecanje samo djece Varaždina. 17 godina to je olimpijski događaj na razini cijele Hrvatske. Ovo je prekrasno, ovim se treba pohvaliti i veseli me da je ovakva sportska manifestacija krenula iz Varaždina. Stadion „Slobode“ nije tako pun od JUPEA-e. Ovo je prava sportska manifestacija, puna fair playa, korektnosti, navijanja, zajedništva djece. Pokazuje se na koji način sport kao zajedništvo u njihovoj dobi ima smisla i na koji način pridonosi njihovom odgoju i uklapanju u društvo. –  kazao je gradonačelnik pohvalivši roditelje za zdušno navijanje.

A nakon početka pravih malih olimpijskih igara s mimohodom sudionika i paljenjem olimpijskog plamena, uslijedila su natjecanja u nogometu i atletici – trčanju 50 m, skoku u dalj, bacanju loptice i štafeti 4×25 m.

Najuspješniji su bili mališani iz Dječjeg vrtića „Bajka“, a iza njih „Zeko“ i DV „Varaždin“ – „Kozarčeva“. Potom slijede „Čira-Čara“, „Panda“, DVV – „Trakošćanska“, DVV – „Gortanova“, „Pinokio“, DVV – „Koprivnička“, DVV – „Aleja“, „Palčić“, „Sveta Uršula“, DVV – „Biškupec“, DVV – „Dravska“, „Zečić“, „Vlakić“ i „Društvo Naša Djeca“.

 

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close