Vijesti

Velike vijesti za oboljele od leukemije: HULL postala punopravna članica Europske organizacije

Hrvatska udruga leukemija i limfomi i njen predsjednik Dražen Vincek

Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) postala je punopravnom članicom Myeloma Patient Europe (MPE) jednoglasnom odlukom članova Opće skupštine te organizacije donesenom na netom završenom godišnjem sastanku u Minhenu, Njemačka (MPE AGM 2019).

MPE krovna je organizacija udruga pacijenata iz gotovo 30 različitih zemalja pri čemu su još mnoge udruge, ali i pojedinci te medicinski stručnjaci, njihovi pridruženi članovi.

Punopravno članstvo u MPE, inače sa sjedištem u Briselu, potvrda je kvalitetnog angažmana HULL-a koji je prepoznat sada i na europskoj razini.

Ponosan sam i zahvalan što je naš ustrajan rad zamjećen te će ovim članstvom HULL dobiti još snažniju mogućnost za djelovanje sada i izvan granica Hrvatske. Ovo punopravno članstvo omogućuje nam da konkuriramo za MPE školarine i apliciramo projekte za MPE financijsku podršku za širenje naših aktivnosti. Informacije, edukacija, sugreiranje zdravstvene politike kao i nastojanje da oboljeli na vrijeme imaju dostupan potreban lijek, neki su od ciljeva ove organizacije čiji smo dio postali te u čemu ćemo aktivno sudjelovati” izjavio je Dražen Vincek, predsjednik HULL-a u povodu primanja punopravnog članstva.

Tags

Povezani Članci

Close