LokalnoPolitikaVijesti

Veliki radovi u Općini Visoko: Milijunski iznosi ulažu se u ceste, ovo su mjesta na kojima se radi!

U srijedu su u pratnji načelnika Dragutina Matekovića obišli saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac

U Općini Visoko u provedbi je nekoliko investicija koje se financiraju sredstvima od europske, preko državne i županijske, do općinske razine. Među njima su i one u cestovnu infrastrukturu, a nekoliko lokacija na kojima su u tijeku radovi u srijedu su u pratnji načelnika Dragutina Matekovića obišli saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

Na županijskoj cesti između Kračevca i Visokog sanira se klizište. Vrijednost projekta je 2.307.932,51 kunu, od čega Hrvatske vode sufinanciraju 1.307.808,48 kuna, ŽUC Varaždinske županije 769.360,69 kuna i Općina Visoko 230.763,34 kuna.

Na području općine Visoko imamo 5-6 aktivnih klizišta. Najveće klizište ugrožava promet na županijskoj cesti. Zahvaljujući suradnji najviše Hrvatskim vodama te ŽUC-u, krenulo se u sanaciju ovog klizišta koja je dosta zahtjevna, ali radovi idu svojim tijekom. Godinama se pokušavalo djelomično sanirati i da je došlo do prekida te ceste bili bismo odcjepljeni s našim poveznicama prema Novom Marofu, Varaždinu i Zagrebu. Radovi su započeli prije 10-tak dana i u narednih mjesec i pola je predviđeno da će biti završetak – izjavio je načelnik Mateković.

Osim sanacije klizišta na važnoj prometnici, ulaže se i u modernizaciju nerazvrstanih cesta. Tako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dalo 300.000,00 kuna, a Općina Visoko 182.806,93 kune za asfaltiranje ceste u Čanjevu.

U našoj općini ima mnogo nerazvrstanih cesta, ali u odnosu na 1993. kad je osnovana Općina, kada smo imali asfaltiranu samo županijsku cestu do sada smo uspjeli oko 35 km nerazvrstanih i lokalnih cesta asfaltirati. Kontinuirano svake godine pokušavamo čim više napraviti i ove godine smo bogatiji za oko 1100 metara nerazvrstanih cesta, a vrijednost investicija je oko 870.000 kuna. Nalazimo se na Čanjevu, Puščak, tako se zove ovaj brijeg, i tu je napravljeno 430 metara nove ceste – kazao je načelnik te dodao da su financijska sredstva za uređenje cesta dobivena i od MUP-a, za povećanje sigurnosti na cestama 200.000 kuna u Viničnom te od Ministarstva graditeljstva 360.000 kuna.

Inače, u općini Visoko cestovna infrastruktura je riješena za sva naseljena mjesta, a nastavak su vinske ceste s namjerom olakšavanja pristupa u pojedina područja s potencijalno turističkom namjenom.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close