KulturaVaraždinska županija

„Vesela udovica” ispunila varaždinski HNK do posljednjeg mjesta

Karte za operetu bile su besplatne, a svi posjetitelji mogli su na licu mjesta dati dobrovoljni prilog za Zakladu za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih bolesti Vita

Opereta „Vesela udovica” koja se održana u petak, u varaždinskom HNK u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije oduševila je sve prisutne. U varaždinskom HNK tražila se karta više za ovu operetu u kojoj između ostalih ulogu ima i Lidija Horvat-Dunjko, varaždinska sopranistica, operna diva  i dobitnica nagrade Varaždinske županije za doprinos ugledu Županije u zemlji i svijetu.

Karte za operetu bile su besplatne, a svi posjetitelji mogli su na licu mjesta dati dobrovoljni prilog za Zakladu za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih bolesti Vita. Sva sredstva koja su se prikupila u cijelosti će biti uplaćena na račun Zaklade.

Posebna savjetnica župana i upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević nije krila svoje oduševljenje ispunjenim HNK.

 -Zahvaljujem cijelom ansamblu Opere b.b. na gostovanju, a posebice dragoj Lidiji Horvat-Dunjko koja je i naša ovogodišnja laureatkinja. Ovom operetom praktički privodimo kraju naše Dane  Županije, a nema ljepšeg nego pomoći djeci i hvala svima koji su se odazvali i donirali sredstva. – naglasila je Martinčević.

Vesela udovica – predložak za priču o bogatoj udovici čiji novac njeni zemljaci nastoje zadržati u zemlji pronalazeći joj bogatog muža se temelji na kazališnoj komediji L’attaché d’ambassade (The Embassy Attaché) francuskog pisca Henrija Meilhaca iz 1861. godine. Nakon što je premijerno prikazana u Beču godine 1905. opereta je doživjela veliki uspjeh te se otada često prikazuje širom svijeta, a jučer je oduševila i brojne Varaždince.

Tags

Povezani Članci

Close