Prehrana i recepti

VESELJE ZA SVE Hot dog kakvog niste vidjeli do sad

Ovo će biti prava poslastica za cijelu obitelj

Na zabavan i lak način saznajte kako uz tkanje dizanog tijesta i hrenovki možete dobiti zanimljivo i opušteno jelo za grickanje.

U slast.

Sastojci:

4,5 dl mlijeka (mlakog)
2 jušne žlice šećera
1 Instant kvasac
1 kg glatkog brašna
2 jušne žlice ulja
1 jušna žlica soli
1 čaša jogurta
2 jaja
1 Prašak za pecivo
300 – 450 g Hrenovki (6 – 8 kom)
2 žlice otopljenog maslaca
prstohvat krupne soli

Za serviranje:

Ketchup
Senf

Priprema:

1.U malo (mlakog) mlijeka (ne u cjelokupnu predviđenu količinu), zamiješajte šećer i kvasac. Na radnu površinu ili posudu (kako vam je lakše) stavite 1 kg brašna. U brašnu napravite u sredini rupu u koju ćete dodavati sve ostale namirnice i izmiješani kvasac. Rukom izmiješajte sve sastojke kako biste dobili glatko tijesto. Stavite ga u hladnjak na 2 sata.

2.Zagrijte pećnicu na 190°C. Pobrašnite podlogu i razvaljajte tijesto na duži pravokutnik otprilike 35 cm dug i 20 cm širok. Izrežite pravokutnik po dužini na 8 dužih traka. Prebacite izrezane trake na pleh s masnim papirom.

3.Uzmite trake i povucite svaki drugi trak (4 sveukupno). Postavite hrenovku na ravne trake, a ostale prebacite preko hrenovke. I tako ponavljajte postupak sve dok ne potrošite svih 8 hrenovki i ne isprepletete hot dog pletenicu.

4.Zagrijte maslac i otopite ga, kistom premažite hrenovke i dizano tijesto. Uzmite krupnu cvjetnu sol i pospite po dijelovima premazanim maslacem. Stavite peći na otprilike 25 minuta.
Posluživanje

Nakon što izvadite pečenu pletenicu iz pećnice, prebacite je na dasku za rezanje i ostavite da se ohladi 5 minuta. Servirajte uz kečap i senf.

Tags

Povezani Članci

Close