KulturaNajave

VKA počevši od ove nedjelje priprema odlične koncerte. Uskoro nastupaju: Mužek, Bontek, Two cellos..

Ove nedjelje na repertoaru prvi koncert 25. sezone VKO

U nedjelju 7.listopada u 19,30 sati održat će svoj prvi koncert jubilarne 25. sezone Varaždinski komorni orkestar u obnovljenoj Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu. Na programu pod nazivom „Čudo od djeteta“ su kompozitori koji su stvarali kvalitetna djela već vrlo mladi, u dobi u kojoj takvu djecu nazivamo čudom od djeteta.

Program je umjetnički osmislio i violinistički vodi Mario Korunić, kojega njegovim prvim nastupom u osmoj godini također možemo podvesti pod taj naslov. Iza Marija Korunića svjetska je karijera kao koncert majstora, komornog i solo glazbenika i osnivača ansambala. Na programu su djela F.Mendelssohna, G.Rossinija, G.Tartinija i B.Brittena.

Mužek u prosincu, Bontek u ožujku,  a zatim Two cellos u travnju

Idući koncert 25.sezone, u koju VKO ulazi kao Umjetnička organizacija, 9. je prosinca s Tomislavom Mužekom, da bi 3. koncert sezone u ožujku vodila violinistica Dunja Bontek s gošćom Katarinom Kutnar, trenutno jednom od vodećih mladih violinistica, a slijedi koncert u travnju s obitelji Šulić i Lukom iz „Two chellos“ i završni u lipnju s počasnim dirigentom Pavlom Dešpaljem.

Pretplatnička kartica po cijeni 200 ili 150 kuna za umirovljenike, može se kupiti u Koncertnom uredu ili na ulazu na koncert. Učenici i studenti imaju besplatno na galeriji.
Budući da se u nedjelju tim koncertom otvara i obnovljena Velika koncertna dvorana, ulaznice se ne prodaju, ali pretplatničke kartice osiguravaju ulazak i sjedeće mjesto. Protokol otvorenja poziva goste u 19 sati, a koncert kojeg snima III.program Hrvatskog radija počinje u 19,30 sati.

Tags

Povezani Članci

Close