Vremenska prognoza

VREMENSKA PROGNOZA Navečer osvježenje, sutra umjereno do pretežno oblačno

Biometeorološka prognoza sutra će se popraviti

Danas će se očekuje postupno jače naoblačenje, a osobito sredinom dana i poslijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina.

Ponegdje su mogući izraženiji pljuskovi uz prolazno pojačan vjetar. Navečer će oborine uglavnom prestati. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28°C, a poslijepodne i navečer svježije.

Biometeorološki malo povoljnije nego prethodnog dana biti će na krajnjem istoku uglavnom zbog manje sparine, a u Lici i Gorskom kotaru zbog niže dnevne temperature zraka. Nešto nepovoljnije nego prethodnog dana, uz sparinu neugodnu osobito srčanim i plućnim bolesnicima, biti će na sjevernom Jadranu.

Sutra će u noći i ujutro biti umjereno do pretežno oblačno, još ponegdje uz mogućnost za malo kiše. Danju uglavnom suho uz oblačnija i djelomično sunčana razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura od 15 do 18°C, a najviša dnevna od 25 do 28°C.

Nakon prolaska fronte i osvježenja biometeorološke prilike u cijeloj će zemlji biti povoljne. Zbog toga bi većina ljudi trebala osjećati olakšanje i poboljšanje općeg stanja, a smanjit će se i tegobe kroničnih bolesnika.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close