SvijetVijesti

WHO: Nemojte nositi maske ako niste zaraženi, to nema smisla

Epidemiologinja Maria Van Kerkhove također je rekla kako je važno "dati prednost korištenju maski onima kojima je to najpotrebnije", što bi bili zdravstveni radnici na prvom mjestu

Dužnosnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u ponedjeljak su rekli kako ne preporučuju ljudima da nose maske za lice osim ako nisu bolesni ili neguju nekoga tko je zaražen koronavirusom, piše CNN.

Ne postoje konkretni dokazi koji bi sugerirali da nošenje maski ima bilo kakve potencijalne koristi. U stvari, postoje neki dokazi koji ukazuju na kako nošenje maski može donijeti više štete nego koristi –kazao je dr. Mike Ryan , izvršni direktor Svjetske zdravstvene organizacije na medijskom brifingu u Ženevi.

– Osim toga, imamo i problem s ogromnim globalnim nedostatakom maski – rekao je Ryan te poručio kako su koji su najviše izloženi ovom virusu zdravstveni radnici.

– Pomisao na to da nemaju maske je užasna – istaknuo je.

Epidemiologinja Maria Van Kerkhove također je rekla kako je važno “dati prednost korištenju maski onima kojima je to najpotrebnije”, što bi bili zdravstveni radnici na prvom mjestu.

– U zajednici ne preporučujemo nošenje maski, osim ako sami niste bolesni, kao mjeru za sprečavanje širenja virusa – rekla je.

Tags

Povezani Članci

Close