LokalnoVijesti

Za sanaciju odlagališta Čret Grad Novi Marof dobio više od 13 milijuna kuna

Uskoro bi trebao biti potpisan i ugovor

Za projekt „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Čret“ Grad Novi Marof dobio je 13.287.540,64 kune. Riječ je o sredstvima koja je dodijelilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Uskoro potpisivanje ugovora

Naime, Grad Novi Marof uspješno se javio na pozivu za dostavu projektnih prijedloga za sanaciju i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., specifični cilj – smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Nakon što je Grad Novi Marof nedavno zaprimio obavijest o dodjeli sredstava iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, uskoro bi trebao biti potpisan i ugovor.

– Ovo je u biti finalna potvrda da se konačno kreće s rješenjem ovog velikog problema za naše sugrađane. U prošlosti je bilo dosta „lutanja“ u pokušaju rješavanja problema. Cilj nam je bio da većinu sredstava dobijemo s nacionalne razine odnosno preko fondova EU-a kako bi što manje opterećenje bilo prema građanima – izjavio je gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač.

Ukupna vrijednost projekta 17,7 milijuna kuna

Ukupni troškovi sanacije, odnosno vrijednost projekta, iznosi 17,7 milijuna kuna. 13,3 milijuna kuna osigurano je preko spomenutog Kohezijskog fonda dok bi se preostali iznos od 4,2 milijuna kuna osigurao preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Grada Novog Marofa.

– Fond bi u konačnici osigurao iznos od 10 posto ukupnih troškova, a preostalih pet posto ukupnih troškova osigurao bi Grad Novi Marof. Radi se o iznosu od 790 tisuća kuna gdje će za 60 posto tih troškova Grad tražiti sufinanciranje preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova – zaključio je Jenkač.

 

Tags

Povezani Članci

Close