HrvatskaNajaveSvijetZabava

ZABRANJENO PUŠENJE Svjetska turneja povodom 35 godina albuma “Das ist Walter”: Split i Zagreb nakon Kanade, a prije Australije i Skandinavije

Početak turneje je 4. listopada u Calgaryju

Zabranjeno pušenje priprema se za odlazak na svjetsku turneju kojom će proslaviti 35 godina albuma „Das Ist Walter“.

Nakon čak 17 godina nastupit će u Kanadi, nakon čega se vraćaju na domaći teren u Split (18.10. Gripe) i Zagreb (19.10. Dom sportova).

Turneju će nastaviti put daleke Australije, a potom i u Skandinaviji.

Početak turneje je 4. listopada u Calgaryju, a samo dan nakon nastupit će u Montrealu. Kanadska avantura nastavit će se 11. listopada u Windsoru uz veliku završnicu 12. listopada u Torontu.

“Putovanje po svijetu uzbudljivo je za svakog ‘ko se bavi muzikom. Kao prvo, to je suočavanje sa samim sobom i surovom istinom šta zapravo značiš i koliko tvoja muzika vrijedi. Ali kada je čovjek iz Sarajeva, put je divna prilika da opet sretneš svoje prijatelje iz mahale ili iz škole i da pomalo sastavljaš to razbijeno ogledalo svog vlastitog života. Jer kao što kaže jedna duhovita izreka – ‘Sarajlija ima svugdje, pa čak i u Sarajevu'”.– izjavio je uoči turneje frontmen benda Sejo Sexon.

Velike proslave najavljene su i na domaćem terenu – 18. listopada nastupit će u Splitu (Gripe) te 19. listopada u Zagrebu (Dom sportova) uz goste čija će imena biti otkrivena uoči koncerata. Bend će potom u studenom krenuti prema Australiji gdje ih čekaju Perth, Sydney i Melbourne.

Pred kraj mjeseca su u slovenskom Ormožu, a zatim će se uputiti prema Danskoj u Kopenhagen, Švedskoj u Stockholm i Norveškoj u Oslo.

Prvijenac kao povod za najavljene velike koncerte još jednom će podsjetiti zašto je Zabranjeno pušenje jedan od omiljenih rock bendovate koliko je upravo taj album i značaj Waltera kao heroja Sarajeva bio ključan za sazrijevanje mnogih generacija, kako intelektualno, tako i glazbeno.

Voljeni i šire od regije s nebrojeno turneja diljem svijeta, već dugi niz godina djeluju pod vodstvom Seje Sexona koji se s pravom nametnuo kao konstanta i zaštitno lice benda.

Uz presjek cjelokupne karijere, Zabranjeno pušenje u još boljoj formi nego ikad priprema spektakl za pamćenje.

Turneja skrojena od jakih svjetskih gradova dokaz je dugovječnosti benda koji je s pravom stekao kultan status, ne samo na ovim prostorima, već i šire.

Datumi turneje:

4.10.  – CALGARY (Kanada) @Marquee Beer Market & Stage

5.10.  – MONTREAL (Kanada) @Groove Nation

11.10. – WINDSOR (Kanada) @Banquet HALL CLUB 9

12.10. – TORONTO (Kanada) @The Opera House

18.10. – SPLIT (Hrvatska) @Gripe

19.10. –ZAGREB (Hrvatska) @Dom sportova

1.11.  – PERTH (Australija) @Rosemount Hotel

2.11.  – SYDNEY (Australija) @The Factory Theatre

4.11.  – MELBOURNE (Australija) @170 Russell

9.11.  – ORMOŽ (Slovenija) @Martinovanje

16.11. – KOPENHAGEN (Danska) @Ungekulturhuset Klauzdal

22.11. – STOCKHOLM (Švedska) @Fryshuset Klubben

23.11. – OSLO (Norveška) @Eventhallen

Ulaznice za koncerte u Splitu i Zagrebu

U pretprodaji po cijeni od 85 kn, na dan koncerta 100 kn.

Prodajna mjesta:

Koncerte organizira Dostava Zvuka.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close