Crna kronikaVijesti

„Zajedno do veće sigurnosti u prometu“ Policija i srednjoškolci plakatima uputili upozorenje vozačima

Jučer od 7.30 do 9 sati na 5 raskrižja u gradu Varaždinu te kod I. i II. Osnovne škole Varaždin

Pješaci su najbrojniji sudionici u prometu, koji u pravilu pri sudjelovanju u prometnim nesrećama uvijek prolaze s težim posljedicama, neovisno o tome tko je svojom pogreškom izazvao prometnu nesreću.

To potvrđuju i statistički podaci prometnih nesreća. Iako pješaci sudjeluju u relativno malom broju prometnih nesreća, gotovo u svim tim događajima dolazi do njihovog stradavanja. Tako se u prva tri mjeseca 2019. godine na području Postaje prometne policije Varaždin pješaci kao sudionici pojavljuju u 12 prometnih nesreća, u kojima su 4 pješaka teže ozlijeđena, dok ih je 8 zadobilo lakše ozljede.

Kako bi utjecali na smanjenje broja prometnih nesreća u kojima isti sudjeluju te upozorili vozače motornih vozila na nužnost pridržavanja prometnih propisa, policijski su službenici zajedno s učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin, jučer, 16. travnja, proveli akciju „Zajedno do veće sigurnosti u prometu“.

Tijekom ove akcije, od 7.30 do 9 sati, učenici su na 5 raskrižja u gradu Varaždinu te kod I. i II. Osnovne škole Varaždin, ispisanim porukama na plakatima uputili upozorenja svim sudionicima u prometu.  

Projekt je osim spomenute Škole, pripremom plakata, pomogla i Srednja strukovna škola Varaždin. 

Tags

Povezani Članci

Close