NajaveZabava

Najvažniji momenti rock glazbe bivše države u knjizi D. Vesića “Zamisli život…”

Ovoga puta Vesić nam predstavlja prvu generaciju bendova koji su krajem sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća promijenili rock scenu, donijeli novu osjećajnost i postavili nove standarde kreativnosti

Nakon biografije Bijelog dugmeta (“Šta bi dao da si na mom mjestu”) i biografije Margite Stefanović (“Magi – Kao da je bila nekad”), knjiga “Zamisli život… – Novi val, prva generacija” zaokružuje trilogiju Dušana Vesića o najvažnijim momentima rock glazbe bivše države.

Ovoga puta Vesić nam predstavlja prvu generaciju bendova koji su krajem sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća promijenili rock scenu u Jugoslaviji, donijeli novu osjećajnost i postavili nove standarde kreativnosti.

Vesić je po običaju ponudio široku analizu kako cijelog pokreta tako i svih pojedinačnih sudionika, što će nam omogućiti da se iz prve ruke upoznamo s Azrom, Pankrtima, Filmom, Prljavim kazalištem, Haustorom, Idolima, Električnim orgazmom, Pekinškom patkom, Parafom, Šarlom akrobatom, Lačnim Franzom i drugim važnim junacima te generacije, preslušamo ponovo njihove najveće uspjehe, prođemo s njima njihove uspone i padove i ispratimo njihove pojedinačne sudbine, uz mnoštvo poznatih i dosad nepoznatih podataka.

Uobičajenom stilskom jednostavnošću Vesić je ponovo napisao knjigu iz koje se može ponešto naučiti, ali uz koju se može i nasmijati.

“Zamisli život…” knjiga je o vremenu koje nimalo ne nalikuje na današnje, a naručiti je u pretprodaji uz popust od 20 posto možete na: https://www.ljevak.hr/glazba-film-sport/24651-zamisli-zivot.html.

Naklada Ljevak

Tags

Povezani Članci

Close