Blog

ZAMKE Ovo su zablude koje nas koštaju unutarnjeg mira

Kada osjetimo prazninu, ne trebamo se puniti tuđim idejama i emocijama.

Jedna od velikih istina društvenog marketinga jest ta da vrijediš onoliko koliko imaš materijalnih dobara. To u suštini nije ni blizu istini, zato mnogi od nas upadaju u zamku. U zamku gdje se ne osjećaju dovoljno dobrima, čak ni sami sebi.

Mi ljudi smo vrlo kompleksna bića i naš život ne čine samo materijalne stvari, nego i ideje, naše emocije, iskustva, energija, svijest i misli. Sve nas to sačinjava bićima.

Uz sav taj nametnuti trend istine, koja nas okružuje možemo se naći u zamci. I to kojom si nećemo pomoći ako se ne osvijestimo.

Mnogo puta svjesno ili nesvjesno možemo podleći svojevrsnoj krađi, kako bi popunili prazninu koju osjećamo. Možemo krasti sve od materijalnih dobara, pa sve do ideja, emocija i tuđe energije kojom želimo nadomjestiti društveno iskreiranu prazninu koju osjećamo.

Zašto osjećamo prazninu…??

Naš manjak razumijevanja i svijesti u ovom užurbanom i stresnom svijetu dovodi pojedince da osjećaju neutaživu zapravo emotivnu glad za nečim. I tada mnogi pribjegavaju popuniti tu prazninu kroz energetsku ili bilo koju drugu vrstu krađe nad nekim za koga smatramo da je ispunjeniji od nas.

Većina od nas to i radi na nesvjesnoj bazi, ali postoje i pojedinci koji će razna emotivna, idejna ili bilo koja druga dobra, krasti na svjesnoj bazi. Žudnja za nečim što nam ne pripada i način na koji ćemo popuniti tu prazninu, nije nešto što se događa samo nekome tamo daleko. U današnjem društvu, događa se gotovo svima.

Kako odbaciti ideju vlastite nedostatnosti i osjećati se super…??

No i ta tuđa emocija, životni stil ili energija neće nas zadovoljiti tj. „popuniti“ na duge staze. Uskoro ćemo se opet osjećati iscrpljeno i ispijeno.

Kada osjetimo prazninu, ne trebamo se puniti tuđim idejama i emocijama. Svaki stanovnik ove planete susretne se s tim osjećajem, nedostatnosti, jer živimo u marketinški iskreiranom društvu i najčešće se pokušavamo gledati kroz tu prizmu. Sam osjećaj praznine može nas potaknuti na rast i na produbljivanje vlastite svjesnosti. Odmaknuti se od nesvjesnog otimanja i krađe, tj. prisvojavanja nečega što nam ne pripada danas i nije tako teško.

Prvenstveno kvalitetna vježba koja će nas ojačati jest, prestanak gomilanja stvari koje nam ne služe i ne trebaju. Pretjerani shopping, prejedanje, pretjerivanje u alkoholu ili sl. su pokazatelji da pokušavamo popuniti prazninu koju osjećamo.

Prihvaćanjem sebe, ta se praznina može ukloniti. Samo ti možeš biti 100 % ti, i super si baš takav kakav jesi. I definitivno se ne trebaš kititi tuđim perjem, da bi u sebi popunio prazninu koju osjećaš zbog društvenog ustroja.

Osvijestiti svoje postupke koje inače obavljamo vrlo automatizirano i nesvjesno je vrlo veliki pozitivan korak. Prihvatiti sebe u ovom trenutku na mjestu na kojem jesmo i sa stvarima koje imamo, bile one materijalne, duhovne ili energetske. To je put koji oslobađa moć sadašnjeg trenutka. Ispunjava nas mirom, ljubavlju i praznina će nestati….

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

Tags

Povezani Članci

Close