LokalnoNajaveVijesti

Započelo obilježavanje Magdalenja brojnim manifestacijama u Gornjem Knegincu: Eto što nas čeka ovog tjedna i vikenda!

Proslava završava u tek za točno tjedan dana, u ponedjeljak 22. srpnja!

Protekli je vikend bio  bogat događanjima u sklopu programa proslave dana Općine Gornji Kneginec i zaštitnice župe sv. Marije Magdalene.

Proslava je počela u petak, 12. srpnja šaranskim kupom na kneginečkim ribnjacima i vježbanjem na otvorenom. Retro party uz izložbu fotografija iz povijesti kluba mladih „Fontana 13“ ponovno je oduševio sve koji su bili željni dobre zabave i glazbe. Subotu su mnogobrojni građani iskoristili za španciranje po Varaždin Bregu, uživajući u prekrasnom krajoliku i druženju.

Program se nastavlja ovaj tjedan javnom pokaznom vježbom vatrogasaca i HGSS-a, 17. srpnja u 18 sati kod objekta bivšeg vrtića u Gornjem Knegincu.

Slavljenički koncert održati će ženski vokalni sastav Kneginje, u petak 19. srpnja ispred pastoralnog centra u Gornjem Knegincu s početkom u 20 sati.

Subotu, 20. srpnja, rezervirajte za boravak u prirodi na prekrasnoj lokaciji ribnjaka SRD „Ostriž“ u Gornjem Knegincu.

Kneginečka biciklijadu kreće na ribnjacima u 9 sati, sat kasnije na istoj lokaciji počinje likovna kolonija „Kneginščijada“ te u 16 sati sportske igre umirovljenika.

U sklopu programa u četvrtak će se položiti kamen temeljac za novi vatrogasni dom u Gornjem Knegincu. Također, položiti će se vijenac kod središnjeg križa na mjesnom groblju te održati svečana sjednica Općinskog vijeća.

Program proslave dana Općine Gornji Kneginec kulminirati će bogatim zabavnim programom i gastronomskom ponudom pod šatorom kod Osnovne škole Kneginec Gornji. U petak, 19. srpnja, vrhunska zabava zagarantirana je uz popularni zagorski bend Kumovi. U subotu, 20. srpnja, fešta se nastavlja koncertom Tarapana banda, a u nedjelju, 21. srpnja, zabavlja nas poznati glazbeni sastav Ljubavnici.

Svečana koncelebrirana misa služiti će se na dan zaštitnice župe, sv. Marije Magdalene, u ponedjeljak, 22. srpnja s početkom u 10 sati uz tradicionalno proštenje kod župne crkve.

Na prostoru bivšeg dječjeg vrtića za svu djecu Općina je osigurala besplatno veliko igralište na napuhavanje. Obzirom da je pokrovitelj događanja Općina Gornji Kneginec, ulaz na sva događanja je naravno besplatan.

Tags

Povezani Članci

Close