Blog

Zašto se uvijek preispitujemo i imamo premalo hrabrosti kada sve može biti puno lakše

Paraliza analize

Recimo da ste odrasla i definirana osoba. Imate svoj život kojeg cijenite iznad svega, ali uvijek vam je potrebno neko dulje vrijeme da ostvarite ono što ste naumili dok to drugima uspijeva bez razmišljanja.

Paraliza analize

Zašto se to često ljudima događa..??


Lakše je kada energiju usmjerite u jednom pravcu!

Imamo neku ajmo reć’ namjeru pokrenuti se, no masa ljudi se pogubi u jednostavnim riječima:
1. Budem
2. Hoću
3. Mogu
4. Ne mogu
5. Bilo bi ok!
6. Planiram
7. Uskoro ću
8. #i_još_milju_sličnih_misli

koje nas polako i sigurno odvraćaju od cilja kojeg smo si zadali! Tzv. PARALIZA ANALIZE.

Nema ništa loše u razradi strategije određene zamisli koju smo naumili ostvariti, ovdje se isključivo baziram na razmišljanje koje onda dovodi do potpune blokade, možebitnog #fantastičnog nauma za život.

Previše utrošene energije na misli kako, odkud krenuti, a premalo energije i volje za ostvarenje cilja.

Ostati pribran i razabrati točno želje i pravce kojima želimo biti u životu nekada nije lako, no kada se to dogodi definitivno treba energiju kojom raspolažemo prebaciti u to nešto što želimo. Ne je rasipati uokolo, poklanjajući pažnju na možebitni neuspjeh.

Razumljivo je da se ponekad bojimo, imamo malčice premalo samopouzdanja ili razumijevanja sami za sebe. S lakoćom odgađamo stvari i projekte na kojima želimo i možemo briljirati. No s godinama se i to mijenja. I samopouzdanje se izgradi i nadogradi. Više nemamo tremu naspram okoline, samo je važno kamo usmjeravamo vlastitu energiju.

S lakoćom do cilja jednostavnim fokusiranjem..

Za postizanje bilo kakvog cilja koji nam je primaran, ne treba čak ni puno #samodiscipline, nego je potreban #fokus. Bez suvišnih umnih potpitanja, bez bojazni od neuspjeha, bez kreiranja scenarija koji nikada ne moraju zaživjeti! Fokus koji nas vodi u ona iskustva života koja priželjkujemo. Npr. kada želiš skinuti kile odrediš si neku dijetu ili usvojiš novi zdraviji životni stil i to je to. No nekima je i to teže, jer baš im se sada jede masno, ili kremasto i baš je danas kiša ili pak prevruće za šetnju ili teretanu… E baš tada, s tim postupcima sami sebi otežavamo dolazak do cilja, sa suvišnim rasipom energije koji nije fokusiran na cilj. #ostani_fokusiran #budi_cool_i_voli #pussa_debeljussa

Povezani Članci

Close