Crna kronikaIzdvojenoVijesti

Zaustavili šverc na crno u Pitomači: U kombiju iza bala sijena sakrio 600 kilograma rezanog duhana!

Šverc duhana u Pitomači!

Policajci iz Pitomače u ponedjeljak su zadali oštar udarac crnom tržištu i trgovini rezanim duhanom čija je trgovina zakonom ograničena te je dopuštena samo uz dopuštenje Ministarstva financija.

Zbog visokih marži nezakonitom preprodajom razni šverceri pokušavaju zaraditi što više novca. Nezakonita prodaja duhana vrlo je raširena, a policijski službenici i carina svakodnevno rade na tome kako bi je suzbili.

Policija je naime početkom tjedna ulovila 61-godišnjaka iz Đurđevca kako u kombiju prevozi čak 600 kilograma rezanog duhana.

Švercer je u kombiju čiji je vlasnik 58-godišnjak iz Velike Črešnjevice, naselja na pitomačkom području, sakrio pod bale sijena 45 kartonskih kutija i šest vreća napunjenih rezanim duhanom, no nije uspio nasamariti policajce koji su ga zaustavili u Đurđevcu.

Podravski.hr neslužbeno doznaje da je ophodnja pitomačke policije u Grabrovnici u ranu zoru uočila dva kombija te su odmah posumnjali da je riječ o švercerima duhana. U suradnji s đurđevačkim policajcima švercerima je složena sačekuša na đurđevačkoj obilaznici, a pretresom kombija ispod bala sijena pronađen je duhan namijenjen za prodaju na crno.

– Akcija je plod odlične suradnje policijskih postaja Pitomača i Đurđevac u cilju sprječavanja ilegalnog trgovanja duhanom. Protiv 61-godišnjaka i 58-godišnjaka slijedi kaznena prijava i obavijest carinskom uredu – kaže Renato Greguraš, načelnik Policijske postaje Pitomača.

Tags

Povezani Članci

Close